Trūkst 500 darbinieku - ārkārtas vēlēšanu Rīgā norisi apdraud iecirkņu darbinieku trūkums (9)

TVNET/TV3 ziņas
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Gatavojoties ārkārtas vēlēšanām Rīgā, radušās ievērojamas problēmas: izrādās, ir grūti rekrutēt darbiniekus iecirkņiem. Iztrūkums ir liels – nedēļas sākumā vēl nebija izdevies atrast gandrīz trešo daļu nepieciešamos darbinieku jeb 500 cilvēku, šovakar vēsta TV3 Ziņas.

Vēlēšanu sekmīgai norisei iecirkņu komisijas ir jānodrošina ar darbiniekiem. Taču tas radījis problēmas. Rīgas 156 iecirkņos ir vajadzīgi 1800 strādājošie. Bet vēl nedēļas sākumā trūka 500 darbinieku jeb 30%. Ir arī tādi iecirkņi, kuros nemaz vēl nav vadītāja, TV3 Ziņām saka Rīgas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Juris Kokins.

Kokins norāda, ka iecirkņu darbiniekus atrast vienmēr bijis grūti. Kā galveno iemeslu viņš min atalgojumu. Iecirkņu vadītāji par darbu vēlēšanu nedēļā saņem ap 580 eiro pirms nodokļiem, ierindas darbiniekiem maksā ap 200 eiro “uz rokas”.

Bet Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) vērš uzmanību vēl vienai problēmai – ne visiem ir iespēja uz vēlēšanu laiku atteikties no sava pamatdarba. Turklāt Covid-19 dēļ iecirkņus nokomplektēt šoreiz ir vēl sarežģītāk. 

Atturēt strādāt iecirkņos var arī papildu drošības prasības. Jāstrādā varbūt tādos neierastos apstākļos – sejas maskās, balsu skaitīšana cimdos, attiecīgi jālīdz arī vēlētāji ievērot divu metru distanci. Un, lai ievērotu piesardzības pasākumus, šajās vēlēšanās arī jānodarbina vairāk cilvēku.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu