Foto ⟩ Liepājas koncertzālē aizvadīts Ineses Galantes koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Indulis Pelnēns

Piektdien, 17. jūlijā, Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” izskanēja operdīvas Ineses Galantes jaunā projekta “Viva Latvija” pirmais koncerts, kurā dziedātājai uz skatuves pievienojās tenors Artjoms Safronovs un baritons Daniils Kuzmins, bet vakara koncertmeistars bija godalgotais pianists Daumants Liepiņš. Aplūko foto.

Inese Galante koncertu atklāja ar īpašu veltījumu – Džulio Kačini skaņdarbs “Ave Maria” izskanēja kā lūgšana par mediķiem un pandēmijas laikā cietušajiem. Tikmēr augstu novērtētais pianists Daumants Liepiņš savam solonumuram bija izvēlējies skaņdarbu, kas pašam klavieru virtuozam asociējas ar vārdiem “Svēta tuvība”. Ferenca Lista „Saderināšanās” no cikla „Klejojuma gadi” tika izpildīti svētsvinīgi un ar īpašu pietāti pret ungāru komponista veikumu.

Atzinību un publikas mīlestību iekaroja solistu veidotie dueti – jaunais baritons Daniils Kuzmins un soprāns Inese Galante izdziedāja Cerlīnas un Dona Žuana duetu no V. A. Mocarta operas „Dons Žuans”, bet, sadziedoties ar Latvijas Nacionālās operas un baleta tenoru Artjomu Safronovu, koncerta dīva izpildīja duetu no operetes „Jautrā atraitne”, ko sarakstījis Francis Lehārs.

Foto: Indulis Pelnēns

Koncerta programmu papildināja zināmāko itāļu komponistu – Džakomo Pučīni, Gaetāno Doniceti un Vinčenco Bellīni – skaņdarbi, kā arī operas ārijas no tādiem pasaulslaveniem iestudējumiem kā Pētera Čaikovska “Pīķa dāma”, Georga Frīdriha Hendeļa „Rinaldo”, Džordža Gēršvina „Porgijs un Besa” un citiem.

Pēc aizvadītā ierobežojumu laika tikšanās ar klausītājiem klātienē izpildītājiem bija īpaši gaidīta, ko koncerta dīva vēlreiz uzsvēra, atvadoties no skatītājiem:

“Mīļš paldies, dārgie klausītāji, ka bijāt ar mums, cik jauki bija jūs satikt! Jūsu mīlestība dod mums spēku, paldies jums, un lai ikvienam laba veselība.”

Vakara noslēgumā apmeklētājiem bija iespēja satikt māksliniekus, saņemt autogrāfus, kopīgi fotografēties un apmainīties pateicības un uzmundrinājuma vārdiem.

Foto: Liepājas koncertzālē aizvadīts Ineses Galantes koncerts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu