Tramps nesaka, vai zaudējuma gadījumā atzīs vēlēšanu rezultātus (4)

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps atsakās publiski solīt, ka atzīs novembrī gaidāmo vēlēšanu rezultātus tādā gadījumā, ja viņš tajās zaudēs, vēsta aģentūra AP.

Patlaban aptaujas rāda, ka demokrātam Džo Baidenam ir lielākas izredzes uzvarēt gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās.

Tramps intervijā raidījuma "Fox News Sunday" vadītājam Krisam Volesam sacīja, ka vēl esot par agru garantēt, ka viņš zaudējuma gadījumā atzīs rezultātus.

"Būs jāskatās. Ziniet... Būs jāskatās," teica Tramps. "Nē, es tā vienkārši neteikšu "jā". Es neteikšu "nē", un pagājušajā reizē es to arī nedarīju."

Arī pirms 2016.gada vēlēšanām Tramps nesolīja, ka akceptēs vēlēšanu rezultātu, ja uzvarēs viņa sāncense Hilarija Klintone.

Trampa sāncenša Baidena kampaņa uz Trampa izteikumiem raidījumā "Fox News Sunday" atbildēja: "Vēlēšanu iznākumu noteiks Amerikas tauta. Un ASV valdība ir pilnībā spējīga izraidīt tos, kas nelikumīgi iegājuši Baltajā namā."

Tramps intervijā paziņoja, ka jaunais koronavīruss "pazudīs" un nodēvēja valsts galveno infektologu Entoniju Fauči par "nedaudz panikas cēlāju". ASV apstiprināti vairāk nekā 3,7 miljoni inficēšanās gadījumu, kā arī vairāk nekā 140 000 nāves gadījumu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu