Vai mainīsies Polijas attiecības ar ES? Polijas ārlietu ministrs grasās atstāt amatu

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Polijas valdošajai partijai "Likums un taisnīgums" (PiS) pēc prezidenta vēlēšanām apsverot iespējamās pārmaiņas valdībā, ārlietu ministrs Jaceks Čaputovičs pirmdien ļāvis noprast, ka viņš varētu no amata atkāpties.

Prezidenta vēlēšanas, kurās uzvarēja PiS atbalstītais līdzšinējais valsts galva Andžejs Duda, tika uzskatītas par svarīgāko faktoru Varšavas turpmākajās attiecībās ar Briseli, kura jau ilgstoši izrādījusi nepatiku pret nacionālkonservatīvās Polijas valdības īstenoto politiku.

"Pirms dažiem mēnešiem mēs vienojāmies ar premjerministru Mateušu Moravecki, ka es turpināšu savu misiju līdz prezidenta vēlēšanām," sarunā ar laikrakstu "Rzeczpospolita" pavēstījis Čaputovičs.

Tomēr ministrs uzsvēris, ka PiS neizdara uz viņu jebkādu spiedienu, lai panāktu viņa demisiju.

"Taču, manuprāt, ir labs brīdis pārmaiņām mūsu diplomātijas vadībā," atzinis Čaputovičs.

Polijas ārlietu ministrs par iespējamo demisiju paziņojis brīdī, kad Varšava Briselē izcīna kārtējo cīņu, lai ES fondu līdzekļu piešķiršana netiktu saistīti ar tā dēvēto likuma varas jautājumu.

Moraveckis sestdien paziņoja, ka viņš nepiekritīs tautsaimniecības atveseļošanas fonda izveidei, ja fonda līdzekļu piešķiršana tiks saistīta ar politiskiem priekšnosacījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu