Covid-19: situācija Ekvadoras galvaspilsētā ir kritiska (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Koronavīrusa epidēmijas dēļ situācija Ekvadoras galvaspilsētā Kito ir kritiska, svētdien brīdināja Ekvadoras veselības ministrs Huans Karloss Sevaljoss.

No aprīļa līdz jūlijam valsts slimnīcās Kito, kur mīt 2,78 miljoni iedzīvotāju, intensīvās aprūpes nodaļu skaits pieaudzis no 61 līdz 162, intervijā medijam "Teleamazonas" sacīja ministrs.

Pieprasījums pēc vietām slimnīcās šajā pašā laika posmā pieaudzis 1,6 reizes, viņš piebilda.

"Situācija Kito, situācija Pičinčas provincē [līdzās galvaspilsētai] ir kritiska, un tas nozīmē, ka intensīvās aprūpes nodaļas ir pilnībā aizņemtas," sacīja Sevaljoss.

Tomēr slimnīcās veiktas izmaiņas stacionārajās un ārkārtas palīdzības nodaļās, tāpēc "Kito nav neviena pacienta, kas nesaņemtu aprūpi", norādīja ministrs.

Inficējušos skaits Kito šobrīd ir 10 599, un Ekvadoras pilsētu vidū lielāks tas ir tikai Gvajakilā, kas Covid-19 pandēmijā cietusi vissmagāk.

Ekvadora maija vidū sāka atvieglot pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus, tomēr varasiestādes Kito brīdina, ka galvaspilsētā, ņemot vērā inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu, daži ierobežojumi būs jāievieš no jauna.

Valstī ar 17,5 miljoniem iedzīvotāju ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pārsniedzis 5300, bet ar koronavīrusu inficējušies vairāk nekā 74 000 cilvēku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu