Kanje Vests sarīko pirmo vēlēšanu kampaņas pasākumu; šaubas par kandidatūras nopietnību (5)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: RANDALL HILL / REUTERS

Amerikāņu reperis Kanje Vests ar pirmo pasākumu sācis savu 2020.gada ASV prezidenta vēlēšanu kampaņu. Neskatoties uz to, joprojām nav skaidrs, vai Vests nopietni plāno kandidēt uz ASV prezidenta amatu, vai arī tikai cenšas vairot publicitāti jaunam albumam, vēsta raidorganizācija BBC.

43 gadus vecais Vests šomēnes intervijā žurnālam "Forbes" klāstīja savus plānus, taču apmēram pēc nedēļas viņa pieaicinātais stratēģis paziņoja, ka Vests tomēr nolēmis nekandidēt

Taču svētdien Vests sarīkoja pirmo kampaņas pasākumu Čarlstonā, Dienvidkarolīnā. Viņš valkāja aizsargvesti un mētājās no viena temata uz otru. 

Pasākums neviesa skaidrību, vai Vests nopietni plāno kandidēt novembrī gaidāmajās ASV prezidenta vēlēšanās, norāda BBC. Taču sestdien viņš tviterī publiskoja dziesmu sarakstu no jauna albuma, kas daudziem vairoja pārliecību, ka uz mūziķa aktivitātēm drīzāk būtu jāraugās kā uz centieniem piesaistīt publicitāti. Tvīts vēlāk tika izdzēsts.

Vests uz skatuves kāpa aizsargvestē, un viņam uz pakauša bija izskūts skaitlis "2020".

Uzstāšanās laikā Vests sāka raudāt, runājot par abortiem, un apgalvoja, ka viņa vecāki gandrīz esot izšķīrušies par grūtniecības pārtraukšanu. "Nekāda Kanjes Vesta nemaz nebūtu bijis, jo mans tēvs bija pārāk aizņemts," sacīja reperis.

"Es gandrīz nogalināju savu meitu," viņš atzina. "Pat ja mana sieva [Kima Kardašjana Vesta] pēc šīs runas no manis izšķirsies, viņa šajā pasaulē laida Nortu, kaut arī es to negribēju."

Viņš pauda, ka abortiem jābūt atļautiem, taču trūcīgām jaunajām māmiņām esot nepieciešama finansiāla palīdzība. "Visi, kam piedzims bērns, saņems miljonu dolāru," paziņoja Vests.

Vests runāja arī par 19.gadsimta abolicionisti Herietu Tabmenu. "Herieta Tabmena patiesībā nemaz neatbrīvoja vergus, viņa panāca tikai to, ka vergi gāja strādāt pie citiem baltajiem cilvēkiem," sacīja Vests.

Tabmena piedzima verdzībā, taču 1849.gadā viņai 27 gadu vecumā izdevās aizbēgt no plantācijas Merilendā. Vēlāk viņa atgriezās dienvidos, riskējot ar savu dzīvību, lai pa tā dēvēto "pagrīdes dzelzceļu" palīdzētu nokļūt brīvībā citiem.

Vesta komentāri par Tabmenu izpelnījušies dusmīgu reakciju; izskanējušas arī bažas par viņa psihisko veselību.

Vests jau nokavējis reģistrācijas termiņu vairākos štatos. Citos viņam vēl jāsavāc noteikts skaits parakstu, lai reģistrētu savu kandidatūru.

Pagājušonedēļ Vests pirms termiņa reģistrējās Oklahomas štatā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu