"Riga" aizsargs Fjodorovs: Katra spēle virslīgā mums ir kā eksāmens Eirokausiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladislavs Fjodorovs
Vladislavs Fjodorovs Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Lai gan Latvijas čempionē "Riga" vēl nevirmo Eirokausu atmosfēra, tomēr katra futbola virslīgas spēle virslīgā komandai ir kā eksāmens kontinenta klubu turnīriem, atzina vienības aizsargs Vladislavs Fjodorovs.

"Riga" piektdien pirmā apļa centrālajā spēlē viesos ar 2:1 pārspēja RFS, tādējādi kļūstot par turnīra līderi. 

Kā atzina Fjodorovs, komanda labprāt būtu redzējusi vairāk līdzjutēju, kuru skaits šobrīd ir ierobežots, taču ir gandarījums par izcīnītajiem trīs punktiem.

"Paši īpaši daudz nedomājām, ka ir derbijs, vienkārši gatavojāmies pret stipru pretinieku ar kvalitatīviem spēlētājiem. Taču arī mēs esam diezgan spēcīga komanda, ko arī pierādījām," atzīmēja Fjodorovs.

Abām Rīgas vadošajām komandām šosezon virslīgā ir pārliecinoši labākais uzbrukums un aizsardzība. 

"Katram mačam gatavojamies vienādi, vairāk koncentrējoties uz savu spēli. Man bija norādījums spēlēt tuvāk Emersonam, neļaut viņam veikt apgriezienus. Dažreiz viņam tas izdevās, dažreiz nē. Viņš ir ļoti labs spēlētājs, taču domāju, ka es un visa aizsardzība tikām galā ar viņu uzbrukumu. Diemžēl pēdējās minūtēs iedeva "pendeli", gribējām nospēlēt uz nulles," stāstīja Fjodorovs.

Iepriekš 23 gadus vecais futbolists karjerā spēlējis uzbrucēja un pussarga pozīcijās, bet tagad ir malējais aizsargs.

"Jau pagājušajā sezonā pāris spēles aizvadīju šajā pozīcijā. Atnāca jauns treneris, kurš mani redz šajā pozīcijā. Man nav nekādu iebildumu, jo esmu laukumā un spēlēju - tas ir galvenais. Ar katru spēli jūtos komfortablāk. Man palīdz komandas biedri, kuri spēlē aizsardzībā, tāpat arī treneru štābs dod padomus. Protams, ka reizēm gribās aizskriet uzbrukumā un dažreiz tas arī sanāk, bet tagad galvenais ir spēlēt aizsardzībā uz nulles," skaidroja futbolists.

Viņš atzīst, ka spēlēšana citās pozīcijas dot zināšanas arī aizsarga ampluā.

"Zinu, kā rīkosies uzbrucējs, jo esmu spēlējis tajā pozīcijā. Nesaku, ka ir vieglāk spēlēt šajā pozīcijā, taču jūtos ērti. Ja treneris redzēs mani citā pozīcijā, tad spēlēšu tur. Nav nekādu problēmu," atzina Fjodorovs.

Virslīgas čempionāts tika uzsākts trīs mēnešus vēlāk nekā plānots, četru apļu vietā aizvadot trīs. Katru nedēļu ir pa divām spēlēm, un grafiks ir gana saspringts.

"Esam tik ilgi trenējušies, tāpēc labi, ka ir daudz spēļu. Labāk spēlēt, nekā trenēties. Ir liela rotācija komandā, visi spēlētāji ir ļoti līdzīgi," uzsvēra Fjodorovs.

"Riga" komanda no šīs vasaras var aizvadīt treniņus Ķeizarmeža bāzē, kur izveidots kvalitatīvs dabīgā seguma laukums. 

"Paldies kluba prezidentam, ka dod mums tādus apstākļus, kuros varam augt kā spēlētāji. Visu cieņu viņam. Perfekts laukums, un ar laiku tur būs vēl labāk," komentēja Fjodorovs.

Rīgas vienībai augustā būs jāuzsāk dalība Eiropas klubu turnīrā, vispirms cenšoties pārvarēt UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmo kārtu.

"Kamēr nav zināmi pretinieki, tikmēr komandā par to nerunā, taču katra spēle virslīgā mums ir kā eksāmens Eirokausiem," secināja Fjodorovs.

"Riga" nākamo spēli aizvadīs otrdien,  kad savā laukumā uzņems šobrīd titulētāko Latvijas komandu "Ventspili".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu