Horvātu hipermašīna vadītājam mācīs braukt labāk

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Rimac C_Two
Rimac C_Two Foto: Publicitātes foto

Horvātu izcelsmes autoinženieris Mate Rimaks savu lolojumu - elektrisko hiperauto Rimac C_Two - ir iecerējis apgādāt ar mākslīgo intelektu, kurš pratīs novērtēt vadītāja iemaņas un mācīs braukt labāk. 

Horvātu uzņēmuma iecerē jaunizstrādātā mākslīgā sistēma Driver Coach pratīs analizēt milzīgus datu masīvus no automašīnas borta datora. Būtībā hiperautomobilis Rimac C_Two spēs iemācīt vadītājam braukt labāk.

Kā atklājis Rimac autonomās braukšanas struktūrvienības vadītājs Saša Vrazičs, mākslīgais intelekts būs atslēgas posms, mācot vadītājam slēgtās sacīkšu trasēs braukt ar maksimālu efektivitāti.  

Foto: Publicitātes foto

"Ne visi mūsu klienti ir profesionāli braucēji, tomēr mēs vēlamies, lai viņi no braukšanas gūtu maksimālu baudu," piebildis Vrazičs.

Driver Coach sistēma izmanto atsevišķu datoru, kurš spēj stundā apstrādāt sešus terabaitus datu, kas iegūti no deviņām mašīnas kamerām, lidara, radara, kā arī 12 ultraskaņas sensoriem. Rimac izmantotie algoritmi spēj analizēt datus, lai vadītājam norādītu uz konkrētām kļūdām, palīdzētu tās labot un ar laiku iemācītu sacīkšu trases apli nobraukt vēl ātrāk. 

Foto: Publicitātes foto

Bez tā sistēma spēj reaģēt uz citiem transportlīdzekļiem un citiem objektiem reāla laika režīmā. Pēc Vraziča teiktā mākslīgais intelekts pašu veiktajos testos spējis ar padomiem palīdzēt arī profesionāliem sacīkšu braucējiem uzlabot viņu rezultātus.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu