Daugavpils drifta festivālā būs rekordliels dalībnieku skaits

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ar Daugavpils pilsētas domes un Daugavpils Sporta pārvaldes atbalstu jau šonedēļ 24.- 25.jūlijā kartodromā “Blāzma” norisināsies Latvijas un Igaunijas drifta kausa posmi. 24.jūlijā tiks aizvadīti oficiālie treniņi un Latvijas drifta kausa Street klases automašīnu pulcēšanās Vienības laukumā 20:00 vakarā, bet 25. jūlijā Daugavpilī notiks Liqui Moly Latvijas drifta kausa 2.posms un Igaunijas drifta kausa 3.posms.

Sacensībām kopumā jau ir reģistrējušies 65 dalībnieki street klasē un 23 dalībnieki Semi pro klasē. Pie ierastā sacensību nolikuma un gaitas, parasti tiek braukti tandēmu TOP32 vai TOP16 fināli, šoreiz sacensību organizatori ir nolēmuši izdarīt izņēmumu, Daugavpilī street klases sportisti brauks tandēmu TOP64 vai TOP48 izslēgšanas braucienus.

Jānis Blušs, sacensību organizators: ''Šis sacensības būs īpašas visiem, gan skatītājiem, kuri beidzot varēs vērot klātienē driftu, gan sportistiem, kuriem Daugavpils ir vienas no favorīt sacensībām gadā. Vēlamies dot iespēju izbaudīt sacensību garšu katram, tāpēc nolēmām, ka Daugavpilī dosim iespēju Street klases braucējiem pacīnīties lielākā tandēmu izslēgšanas eglē, TOP64 noslēdzošo reizi tika braukta NEZ pro drifta sacensībās Biķerniekos 2011. gadā, tāpēc varam uzskatīt, ka tas būs gandrīz kā nebijis notikums,” stāsta sacensību organizators.

Kopējais dalībnieku skaits sastāda 88 sportistus, Street klasē uz starta izies visi braucēji, kuri uzrādīja lieliskus sasniegumus šīs sezonas pirmajā posmā Rīgā, gan Igauņu TOP braucēji Street klasē, un, protams, jaunie censoņi, kuri noteikti izrādīs sīvu konkurenci visiem sezonas Latvijas drifta kausa braucējiem. Papildus jāatzīmē, ka uz starta izies arī Latgales reģiona pārstāvji, kuri ir jau mazliet paspējuši patrenēties pirms posma.

Semi pro klasē uz starta mēs redzēsim nu jau kuplāku sportistu skaitu kā pirmajā posmā, jo vairākiem sportistiem beidzot bija iespēja līdz galam tehniski pabeigt savas sporta automašīnas. Uz starta redzēsim Aleksandru Muraju, pagājušā gada Daugavpils Drifta festivāla uzvarētāju, kuram pievienosies pārējiem Latvijas drifta kausa Semi pro sportisti, un viņiem pievienosies arī Igaunijas Semi pro klases sportisti un Lietuvas Semi pro klases sportisti. Jāatzīmē, ka organizators sacensību laikā var lemt arī par speciāla TOP24 izveidi Semi pro klasei, izvērtējot kvalifikācijas rezultātus, kas nozīmētu vēl vairāk drifta skatītājiem!

Īpaši jāizceļ, ka uz starta Daugavpilī būs arī trīs daiļā dzimuma pārstāves. Latvijas drifta kausa Street klasē uz starta izies jaunā drifta braucēja Ketija Birzule, kurai šī ir tikai pirmā sezona driftā, bet Semi pro klasē uz starta izies divas lietuviešu braucējas - Deimante Radzeviciute un Sandra Žiliene, kuras noteikti ir gatavas cīnīties par godalgotajiem tituliem.

Tieši Daugavpilī sacensības beidzot būs iespēja apmeklēt arī skatītājiem. Protams, ierobežotam skaitam, balstoties uz Covid-19 noteiktajiem noteikumiem, organizatori vēlreiz atgādina, saudzēsim sevi un citus!

Sacensību oficiālie treniņi risināsies piektdienā, 24. jūlijā, visas dienas garumā. Sestdien, 25. jūlijā, treniņi sāksies jau no paša rīta. Organizatori aicina līdzjutējus ierasties sacensībās jau sestdien, dienas pirmajā pusē, ieeja skatītājiem būs atvērta no 09:00

Sacensību programma:

Piektdiena, 24.jūlijs:

12:00-17:00 Street klases brīvie treniņi

17:30-19:30 Semi pro klases brīvie treniņi

20:00-21:30 parāde pa Daugavpils pilsētas ielām STREET KLASEI

Sestdiena, 25.jūlijs:

09:00-10:30 Street klases treniņi

10:40-11:30 Semi pro klases treniņi

11:40 -13:40 Street klases kvalifikācijas braucieni

14:10 Oficiālā atklāšanas ceremonija

14:40-15:30 Semi pro kvalifikācija

16:00-19:00 Street tandēmu braucieni

19:10-21:00 Semi pro tandēmu braucieni

21:00 Apbalvošanas ceremonija

Informācija no sacensību organizatoriem: sacensību apmeklētājiem pie ieejas tiks attālināti mērīta ķermeņa temperatūra, var tikt atteikta ieeja sacensībās, ja temperatūra ir lielāka par 37,5. Lūdzam ievērot 2m distanci; ja to nevarat, obligāti jālieto sejas maskas, ko varēs iegādāties arī pie ieejas sacensībās. Sacensības tiek rīkotas, balstoties uz visiem valstī noteiktajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem infekcijas izplatīšanas ierobežošanai. Ja jūties slikti, paliec mājās!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu