Lietus un pērkona negaiss otrdien vairāk skars austrumu novadus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Agrā otrdienas rītā līst galvenokārt Zemgalē un Rīgas pusē, bet dienas gaitā  īslaicīgi līs arī daudzviet citur Latvijā un vietām - galvenokārt valsts austrumu daļā - gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Pēdējā diennaktī daudzviet valstī lijis un dārdējis pērkons, lokāli bijis ļoti stiprs lietus, kā arī krusa un lielas vēja brāzmas.

Gaisa temperatūra otrdienas saullēktā bija no +11 grādiem Krievijas pierobežā līdz nepilniem +20 grādiem Vidzemes piekrastē.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu un rietumu vējš. Daudzviet valsts austrumos un rietumos uzspīd saule.

Rīgā agrā rītā apmācies un lietains laiks, rietumu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra +16..+17 grādi.

Šodien plašākās lietusgāzes būs austrumu novados. Negaiss dažviet var atnest arī krusu un vēja brāzmas virs 15 metriem sekundē.

Neliela rietumu, ziemeļrietumu vēja pastiprināšanās gaidāma visā Latvijā.

Gaisa temperatūra būs +18..+23 grādi. Gaidāms mainīgs mākoņu daudzums.

Rīgā uzspīdēs saule, iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Pūtīs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš un gaiss iesils līdz +21..+22 grādiem.

Latviju šķērso aukstā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 757-759 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +24,6 grādiem Kolkā līdz +29,6 grādiem Ventspilī, kur tika pārspēts 20.jūlija karstuma rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 20.jūlijā bija +40 grādi Portugālē, +41 grāds Krievijas dienvidos un +43 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -1 grāds Islandē un -2 grādi augstākajos kalnos Norvēģijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu