Pēc 34 gadiem beidz pastāvēt mūzikas žurnāls "Q"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Žurnāla "Q" augusta numura vāks
Žurnāla "Q" augusta numura vāks Foto: publicitātes

Diemžēl globālais tīmeklis pamatīgi iedragājis ne tikai mūzikas kompaktdisku tirdzniecību, bet arī mūzikas žurnālu tirāžas. Gadu no gada populārākie mūzikas izdevumi Lielbritānijā piedzīvo būtisku apgrozījuma kritumu. Diemžēl šogad kā papildu faktors nācis klāt Covid-19, kas licis populārajam britu mūzikas žurnālam paziņot par žurnāla izdošanas apturēšanu.

Šomēnes klajā nāks žurnāla pēdējais ikmēneša numurs. 

"Q" neizdevās atrast pircēju, kad tā īpašnieks - kompānija "Bauer Media" šā gada maijā izlika zīmolu tirgū. 

Žurnāla abonentu skaits ir sarucis līdz 28 000, salīdzinājumā ar 2001. gadu, kad to ik mēnesi lasīja 200 000.

Žurnāls iznāk jau kopš 1986. gada, kad uzrāvienu piedzīvoja kompaktdiska formāts, un ir nozīmīgs ikmēneša izdevums britu mūzikas industrijā. Tā fokuss - popmūzika, rokmūzikas un alternatīvā mūzika, kā arī plaša albumu recenziju sadaļa. 

Kopš 1990. gada "Q" Londonā pasniedz arī īpašās mūzikas balvas.

Pēdējā numura redaktora slejā Teds Keslers raksta, ka mēģinājis ieviest dažādas izdzīvošanas stratēģijas mainīgajā drukātās preses tirgū jau kopš 2017. gada. Taču tad visus centienus esot aizslaucījusi pandēmija.

Ziņas par žurnāla slēgšanu komentējuši vairāki mūziķi. Mančestras grupas "The Charlatans" solists Tims Bērdžess (Tim Burgess) savā tviterī raksta: "Skumjas ziņas - "Q" pret mums bija ļoti labs, pats daudz ko iemācījos kopš laika, kad iegādājos pirmo žurnāla kopiju."

Arī britu grupa "Field Music" nodēvēja žurnāla slēgšanu par "ļoti sūd..m ziņām", piebilstot, ka "Q" bija neliels, bet nozīmīgs mūzikas industrijas fragments, kas spēja saturēt visu šo industrijas haosu kopā.

View this post on Instagram

The final issue of Q. On sale Tuesday 28 July.

A post shared by Q Magazine (@qmagazineuk) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu