Foto ⟩ Bauskā izskanējis festivāls "Vivat, Curlandia!"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edgars Namnieks

Rīgas Senās mūzikas centra organizētais festivāls "Vivat Curlandia!" jau piekto gadu baušķeniekus un pilsētas viesus pārsteidza ar krāšņiem senās mūzikas svētkiem – aizvadītajā nedēļas nogalē izskanēja deviņi koncerti. Aplūko foto! 

Mūziku koncertos atskaņoja spoži Latvijas un ārvalstu mūziķi - viduslaiku mūzikas ansamblis "Alta Bellezza" no Šveices, "Chiaroscuro" no Lietuvas, soprāni Elīna Šimkus, Ieva Pļaviņa, Anete Viļuma un Monta Martinsone, klavesīnistes Gertruda Jerjomenko un Alina Rotaru (Lietuva/Vācija), komponists un skaņu mākslinieks Mantauts Krukausks no Lietuvas, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Senās mūzikas katedras studenti un daudzi citi.

Vēl pirms festivāla atklāšanas uzrunas bērni ar vecākiem varēja piedzīvot aizraujošu rokoko laika tērpu demonstrāciju – koncertu "Senie mūzikas instrumenti", ko sveču gaismā atskaņoja ansamblis Ensemble "Caladrius" no Vācijas, vēsturisko tērpu meistare Elīna Kuzņecova un senās mūzikas pētnieks, festivāla "Vivat Curlandia!" mākslinieciskais vadītājs Māris Kupčs.

Foto: Edgars Namnieks

Kā ik gadu pusi no festivāla koncertiem klausītāji varēja apmeklēt bez maksas. Turpretī stingri ievērotie distancēšanās noteikumi bija kā pierādījums tam, ka arī nestandarta apstākļos augstas kvalitātes kultūras pasākumi ar klātesošu publiku ir iespējami, piedevām ovācijas un ilgstošie aplausi pēc katra koncerta liecināja – šādi notikumi ir ļoti gaidīti; un ieinteresēto klausītāju bija ne mazums.

Foto: Bauskā izskanējis festivāls "Vivat, Curlandia!".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu