Konkurences padomes priekšsēdētāja amata konkursa pēdējai kārtai virza piecus pretendentus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Konkurences padomes (KP) priekšsēdētāja amata konkursā uz pēdējo kārtu virza piecus pretendentus, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Kopumā atkārtoti izsludinātajā konkursā pieteicās 12 kandidāti, bet uz otro kārtu tika virzīti deviņi pretendenti.

Konkursa otrajā kārtā pretendenti piedalījās intervijās, kas norisinājās attālinātajā režīmā. Interviju laikā pretendenti konkursa komisijai skaidroja motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēja uz jautājumiem par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, budžeta plānošanu, administratīvo procesu iestādē un Konkurences padomes darbības jomu, kā arī prezentēja redzējumu par iestādes darbības prioritātēm un attīstību turpmākajos piecos gados.

Uz konkursa trešo kārtu izvirzītie pretendenti tiks vērtēti, analizējot viņu vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, organizācijas vērtību apzināšanos, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, orientāciju uz rezultātu sasniegšanu un komandas vadīšanu.

Konkursa noslēgumā augstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Tās sastāvā ir Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne, Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes locekle, Politikas daļas direktore Katrīna Zariņa. Ar padomdevēju tiesībām piedalās Latvijas Finanšu nozares asociācijas un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji.

LETA jau vēstīja, ka līdzšinējā KP vadītāja Skaidrīte Ābrama janvāra sākumā paziņoja, ka viņa pēc pašas vēlēšanās 15.aprīlī amatu pametīs. Ābrama KP vadītājas amatu ieņēma kopš 2012.gada 26.jūnija. Uz otro termiņu iestādes vadītājas amatā viņa tika apstiprināta 2017.gadā.

Ābrama aģentūrai LETA toreiz atzina, ka amatu pamet personisku iemeslu dēļ. Viņa noliedza, ka kāda pārraugāmā nozare vai politiķi būtu izdarījuši kādu spiedienu. Turklāt, ja šādu spiedienu izjustu, amatu, tieši otrādi, nepamestu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu