Austrālietis izbrauc ar džipu pie dabas un gūst neaizmirstamas emocijas (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lachlan Marie

Gaužām neapskaužamā situācijā jaukā svētdienā pirms nedēļas nonāca kāds 23 gadus vecs austrālietis, kurš bija nolēmis sēsties pie Jeep Grand Cherokee stūres un vienatnē izpētīt Rietumaustrālijas štata dienvidu nostūri.

Austrālija ir skaists, interesants, bet vienlaikus arī viltīgs un bīstams kontinents. 23 gadus vecais Lahlans Marī (Lachlan Marie) spēja pārliecināt vecākus, lai viņam aizdod ģimenes automobili, un devās ceļā. Pavadījis kādu laiku Olbanī un netālu no Esperanses, Marī devās austrumu virzienā uz Sausā raga (Cape Arid) nacionālo parku, kur vēlējās aplūkot vēsturisku telegrāfa staciju, vēsta abc.net.au.

To aplūkojis, viņš devās atpakaļ, taču nolēma nobraukt no ceļa, jo dubļu klajumā ieraudzīja riepu nospiedumus. Kā vēlāk stāstīja Marī, viņš domājis, ka pamatne būs pietiekami sacietējusi, taču maldījās - citkārt spējīgais auto sāka grimt un drīz vien vairs nebija kustināms. 

Ķeroties pie lāpstas, kas šādā apvidū ir grūti aizstājams aksesuārs, Marī ātri vien sapratis, ka ar to nebūs līdzēts. Viņš jau sācis krist panikā un centies mašīnu atrakt ar rokām, taču savainojies. Sapratis, ka patiešām ir nonācis lielās nepatikšanās un palīgu tuvākajā apkārtnē nav un var arī nebūt ilgu laiku, viņš nolēmis doties ceļā.

Foto: Lachlan Marie

Zonas bez mobilo sakaru pārklājuma Austrālijā ir plašas, un arī nelaimē nonākušais jaunais vīrietis nav varējis sazvanīt kādu, kurš varētu atbraukt viņam palīgā. Laimīgā kārtā viņš pirms savas ekspedīcijas bija telefonā lejupielādējis minētā apvidus kartes, tādēļ zināja, kurā virzienā viņam jādodas, lai sasniegtu civilizāciju.

Bruņojies ar mugursomu un četrām ūdens pudelēm, Marī devās pārgājienā, kura iznākumu nevarēja prognozēt. Kaut vai tāpēc vien, ka visu šo laiku viņš nebija redzējis nevienu cilvēku. 

Divas dienas un divas naktis pārticis no līdzpaņemtajiem cīsiņiem, ko vārīja uz prīmusa, un četrām 600 ml ūdens pudelēm, ar ko gan nebija gana, jo nācās padzerties arī no peļķēm, nelaimē nokļuvušais vīrietis pēc apmēram 60 noietiem kilometriem pamanīja auto. Tas brauca tālu un pazuda skatam. Pēc brīža tas brauca atpakaļ, taču atkal pazuda. Vēl mirkli vēlāk automobilis parādījās trešo reizi, un nu jau tieši Marī acu priekšā. Tas bija glābiņš, kam sekoja brauciens uz tuvāko apdzīvoto vietu, pusdienas restorānā un došanās uz slimnīcu. Pēc dubļos iestigušā Jeep vēlāk devās evakuācijas brigāde, kas mašīnai nevarēja piebraukt tuvāk par 50 metriem, tomēr ar vinču spēja to izvilkt.

Ir tāds teiciens: jo varenāks džips, jo tālāk jāiet pēc traktora. Daudzi šo teicienu ir dzirdējuši un zina. Tagad to zina arī 23 gadus vecais Lahlans Marī, kurš pēc "traktora" gāja divas dienas. 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu