Izsludina konkursus kino nozares atbalstam Covid-19 laikā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārtiņš Otto / TVNET

Nacionālais kino centrs (NKC) izsludinājis divus projektu konkursus filmu nozares atbalstam Covid-19 laikā, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Līdz 17. augustam var pieteikties Covid-19 krīzes seku pārvarēšanas atbalsta konkursam, kura kopējais finansējums ir 600 000 eiro.

Šī konkursu mērķis ir atbalstīt ar NKC atbalstu ražošanā esošās filmas, kurām ražošanas procesā radušās papildu izmaksas saistībā ar epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, t.sk., filmēšanas dienu skaita un izmaksu palielinājumam un līdzfinansējuma avotu zaudējumu kompensēšanai 2020. gadā.

Projekti šajā konkursā var tikt iesniegti tikai tad, ja tie ir saņēmuši NKC finansējumu filmas ražošanai un tā vēl nav pabeigta.

Šajā laikā pieteikumi tiek gaidīti arī konkursā par Nacionālā kino centra nefinansētu filmu veidošanas projektiem. Šī projektu konkursa kopējais finansējums paredzēts 200 000 eiro apmērā.

Konkursa mērķis ir atbalstīt NKC nefinansētu Latvijas filmu veidošanas izmaksas, kas nepieciešamas epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanai Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

Šī konkursa finansējums paredzēts tikai tādām izmaksām, kas saistītas ar epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai filmēšanas procesā laika posmā no 2020. gada 13. marta līdz 2020. gada 31. decembrim.

Konkursā nevar iesniegt projektus, kuri ir saņēmuši NKC finansējumu filmas ražošanai vai pabeigšanai, starptautisku kopražojumu projektus, kuros Latvijas filmu producents ir mazākuma kopražotājs, projektus, kuru ražošana pabeigta, kā arī projektus, kuriem projekta iesniegšanas dienā pieejamais finansējums saskaņā ar finansēšanas plānu un to apstiprinošiem dokumentiem ir mazāks par 50% no kopējām filmas veidošanas izmaksām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu