Atklās sesto Jūrmalas festivālu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Romanovskis

Dzintaru koncertzālē no 22. jūlija līdz 4. augustam norisināsies sestais "Jūrmalas festivāls", kuru atklās Sergejs, Andrejs un Georgijs Osokini.

Kā informē koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka, atklāšanas koncerts notiks 22. jūlijā plkst.20.30. Pianisti atskaņos 20. gadsimta franču mūziku pārlikumos divām un trim klavierēm - franču komponista Morisa Ravela "Bolero" un finālu no franču komponista Fransisa Pulenka Koncerta divām klavierēm.

Sergeja Osokina soloizpildījumā skanēs krievu komponista Aleksandra Skrjabina mūzika, kura bijusi svarīga pianista repertuāra daļa jau daudzu gadu garumā.

Andreja Osokina viens no iecienītākajiem komponistiem ir vācu komponists Ludvigs van Bēthovens, kuram šogad ir 250. jubilejas gads. Koncertā Andrejs Osokins izpildīs "Mēnesnīcas sonāti".

Savukārt Georgijs Osokins koncertā pievērsīsies viņam tik tuvā poļu komponista Frederika Šopēna daiļradei, kurš romantisma laikmetā paplašināja klavierspēles apvāršņus.

Pučka uzsvēra, ka Andreja un Georgija Osokina klavierspēle jau ir izpelnījusies atzinību arī starptautiskajā arēnā, bet viņu tēvs Sergejs ir viens no cienījamākajiem mūziķiem Latvijā. Viņi visi ir saņēmuši Latvijas valsts augstāko apbalvojumu mūzikā - Lielo Mūzikas balvu, un šī savienība kļuvusi par pianisma mākslas zīmolu gan Latvijā, gan ārzemēs.

2016. gada Jaungada koncerts "Trīs Osokini un Opera" tiešraidē no Latvijas Nacionālās operas tika translēts Vācijas interneta televīzijā "Klassik.TV". Osokinu kopīgie koncerti ir notikums ar dziļi pārdomātu vēstījumu, kuros allaž skan skaistākais klaviermūzikas zelta repertuārs un klasiskās mūzikas šedevri oriģinālos pārlikumos divām un pat trim klavierēm, uzsvēra Pučka.

Koncertzāles pārstāvis uzsvēra, ka Jūrmalas festivāla programmā šogad ir notikušas izmaiņas - ņemot vērā spēkā esošos pulcēšanās ierobežojumus, koncertos starp klausītājiem tiks nodrošināta divu metru distance, tāpēc Dzintaru koncertzāles sēdvietu izkārtojums ir mainīts, katru koncertu klātienē varēs apmeklēt līdz 500 klausītāju.

Tie klausītājiem, kuriem nebūs iespējams koncertu noklausīties klātienē, varēs iegādāties tiešraides biļetes un skatīties koncertus attālināti ar interneta tiešraides starpniecību. Tos koncertstudijā vadīs mūziķis Jānis Šipkēvics.

"Jūrmalas festivāls" šogad notiek, Jūrmalas pilsētas atbalsta dēļ un ievērojot spēkā esošos pulcēšanās ierobežojumus, starp klausītājiem nodrošinot divu metru distanci un visus nepieciešamos drošības pasākumus.

Biļetes uz "Jūrmalas festivāla" koncertiem un tiešraidēm pieejamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā "bilesuparadize.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu