Jaunzeme: VID telpās specializētā nodokļu un muitas lietu prokuratūra darbu varētu sākt rudenī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) telpās specializētā nodokļu un muitas lietu prokuratūra darbību varētu sākt rudenī, ceturtdien intervijā Latvijas Radio pauda Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

"Esam vienojušies [ar ģenerālprokuroru Juri Stukānu], ka, lai panāktu efektīvu finanšu un nodokļu noziegumu izmeklēšanu, mums ir jābūt kopīgām prioritātēm un kopīgam mērķim," teica VID vadītāja, piebilstot, ka efektivitāti vislabāk ir iespējams nodrošināt, ja tiek strādāt līdzās, tostarp nodrošinot iespēju prokuroram nopratināšanas veikt nekavējoties.

Jaunzeme pauda cerību, ka šogad rudenī specializētā nodokļu un muitas lietu prokuratūra varētu sākt darbu VID telpās. "Es gribētu cerēt, ka līdz rudenim mēs jau esam vienās telpās," teica VID vadītāja, piebilstot, ka ēkā, kurā atrodas VID, ir pieejamas telpas.

Tāpat viņa uzsvēra, ka sadarbību nav plānots sākt no "tukšas vietas".

Stukāns iepriekš intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pauda, ka ar VID vadītāju panākta konceptuāla vienošanās par iespēju VID telpās izveidot specializētu nodokļu un muitas lietu prokuratūru. Ģenerālprokurors minēja, ka viena no prioritātēm ir finanšu un nodokļu lietas, kas prasa specifiskas zināšanas. Līdz ar to būtu jāveido īpaša prokuratūra, kura nodarbosies tieši ar nodokļu un muitas lietām. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu