Pipars gatavojas izdot grāmatu ar pašmāju slavenību receptēm; uzzini pirmo jau tagad! (4)

Ekskluzīvi TVNET!
Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Pipars.lv

Jaunākais kulinārijas blogeris Pipars (Rojs Puķe) kopš gada sākuma intensīvi strādā pie savas pirmās recepšu grāmatas. Portāls TVNET piedāvā ekskluzīvu iespēju ielūkoties grāmatas tapšanas aizkulisēs!

Pipars , kurš 2019. gada nogalē par saviem labdarības projektiem saņēma Zelta ābeli un titulu "Latvijas lepnums", solīja, ka turpinās iesākto - arī šī recepšu grāmata arī būs viens no labdarības projektiem, jo savu autoratlīdzību Pipars ziedos bērniem ar īpašām vajadzībām.

"Ēdiens ir labsajūta un prieks. Gatavošana - vienam azarts, citam pārbaudījums. Kopā ar Piparu gribam parādīt, ka virtuvē, pagalmā, dabā un kur tik vēl ne - nevajag baidīties no gatavošanas, ja izvēlies labus produktus un vienkāršas receptes. Ne vairāk kā piecas sastāvdaļas - tas ir vienojošais elements receptēm, kuras Pipars iekļāvis topošajā grāmatā un piedāvā pamēģināt ikvienam. Vēl tikai mazlietiņ jāpaciešas - gada nogalē grāmata būs klāt!" - komentē izdevniecības "Latvijas Mediji" direktore Evija Veide.

Šo Pipara iniciatīvu novērtē un atbalsta viņa draugi - sabiedrībā pazīstami cilvēki - un kopā viņi izvēlas tās receptes, kuras būs iekļautas grāmatā.

Portāls TVNET piedāvā ekskluzīvu iespēju vēl pirms grāmatas iznākšanas ieskatīties tās tapšanas procesā un aizkulisēs.

Viens no Pipara viesiem bija Latvijas vadošais smagā svara bokseris Kristaps Zutis. Pipars bokserim Zutim bija pagatavojis trīs "chilli con carne" ēdiena versijas, taču Zutis izvēlējas šo.

Pastāv mīts, ka šis ir tradicionāls meksikāņu ēdiens, taču īstenībā ēdiena izcelsmes valsts ir Spānija.

Laiks - 30 min.

Porcijas - 4-6

Sastāvdaļas

  • 450g maltā gaļa
  • 400g pupiņas čili mērcē
  • 400g BBQ mērce
  • 150g siers
  • 1 sīpols

Pagatavošana

Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno malto gaļu un apcep arī to. Pievieno pupiņas, BBQ mērci, sāli, svaigi maltus piparus un sautē 10 min.

Pārliek karstu servējamā šķīvī un pārkaisa ar sarīvētu sieru. Pasniedz uzreiz.

Var pasniegt gan kā uzkodu ar kukurūzas čipsiem, gan kā pamatēdienu ar tako laiviņām.

Foto: Pipars un Kristaps Zutis gatavo "chilli con carne".

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu