Dalasas "Mavericks" vēstures dokumentētājs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram: @jchinnock

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" sociālo tīklu kontos var redzēt dažādus video un attēlus, kur Kristaps Porziņģis skaisti triec bumbu grozā no augšas vai Luka Dončičs raida bumbu grozā ar kāju. Kurš basketbola draugiem sarūpē šos video? Tas ir Džeisons Činnoks (Jason Chinnock), kas veido materiālu "Mavericks" organizācijai.  

Vairāki komandas spēlētāji un treneri sauc Činnoku par "Čoperu" ("Chopper"). Operators ir ticis pie vienas no labākajām sēdvietām NBA "burbulī" Orlando.

Činnoks jau kopš 2016. gada ir palīdzējis Dalasas vienībai ar dažādām filmēšanas un montāžas lietām. Pirms viņš piebiedrojās kluba operatoru komandai, viņš 10 gadus strādāja kā pašnodarbinātais (freelancer).

Kad sāka izplatīties ziņas, ka sezona varētu atsākties, 34 gadus vecais amerikānis nevarēja iedomāties, ka "Mavericks" organizācija aicinās komandā tieši viņu, lai dokumentētu visu notiekošo. Džeisons nekad nav skaitījies pilntiesīgs organizācijas dalībnieks, drīzāk tāds cilvēks, kurš nodarbojas "haltūrām". Video mākslinieks sākumā domājis, ka viņš NBA sezonas atsākšanos varēs vērot tikai "Twitter".

"Es pie sevis nodomāju, "Interesanti, kurš būs tas cilvēks, kurš varēs šo visu dokumentēt", plānoju tam cilvēkam piesekot sociālajos tīklos," Činnoks izteicās "The Athletic".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jason Chinnock (@jchinnock) on

Tikmēr Maiks Māršals (Mike Marshall), kurš atbild par digitālo saturu, kas tiek publicēts saistībā ar klubu, domāja, ka NBA Disneja pasaulē piedāvās savus fotogrāfus un video operatorus. Māršals 11. jūnijā saņēma ziņu, ka klubs drīkst ņemt līdzi savu fotogrāfu vai video personu. Nācās ātri rīkoties!

Činnoks bija Māršala trešā izvēle. Pirmās divas uzrunātās personas atteica piedāvājumam.

"Viņš par to nedomāja pat trīs sekundes, teica "jā es to gribu"," atzina Māršals.

Svarīgākais laiks Činnokam bija pirmā jūlija nedēļa, kur vajadzēja demonstrēt savas prasmes, lai organizācija saprastu, vai viņam varēs šo pienākumu uzticēt Orlando.

"Mavericks" klubs ar viņa darbu bija apmierināts, izsakoties, ka viņš ir kā Šveices nazis, kas spēj paveikt vairākas darbības.

Komandas galvenais treneris Riks Kārlails slavē operatora darbu. Iepriekš speciālists nav atļāvis mediju personām atspoguļot treniņā notiekošo.

"Parastos apstākļos treniņi ir slēgti, bet mēs atrodamies citā laikmetā," teica Dalasas komandas treneris. "Mums ir jābūt atvērtiem. Saviem faniem ir jāsniedz ne tikai neliels ieskats, bet arī patiesi plašs skatījums uz to, kas notiek katru dienu un katru stundu."

Činnoks no trenera ir ieguvis 100% uzticību, viņš treniņa laikā drīkst būt kopā ar komandu. Multimediju mākslinieks uzņem dažādas bildes un video, bet operators pats ļoti labi saprot, ka nedrīkst rādīt nekādus stratēģiskus plānus no Dalasas komandas treniņa.

"Kad komanda veic dažādus uzdevumus "pieci pret pieci" es izvairos no filmēšanas," norādīja Činnoks. "Uzņemot gan fotoattēlus, gan video, darbu dalu uz pusēm."

Kārlails grib, lai Činnoks rūpīgi dokumentē šo pieredzi, jo šis notikums norisinās interesantos apstākļos un šī būs pirmā izslēgšanas spēļu pieredze latvietim Porziņģim un slovēnim Dončičam. Šie varētu būt ļoti nozīmīgi ieraksti abu superzvaigžņu tālākajā karjerā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jason Chinnock (@jchinnock) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dallas Mavericks (@dallasmavs) on

"Šis ir ilgtermiņa projekts, jo ir vēsturisks," sacīja Kārlails. "Mēs vēlamies lai viss būtu iemūžināts."

Operatoram nav brīvdienas, jo ir jāuzņem arī kadri ārpus basketbola laukuma. Arī tie veido stāstu par organizāciju. Piemēram, Činnoks bieži dodas līdzi treneriem uz golfa laukumu.

"Mans galvenais uzdevums ir uzņemt pēc iespējas vairāk video un fotogrāfijas, pārējo apstrādes daļu veic Dalasas sociālo tīklu komanda, kas atrodas ārpus "burbuļa", skaidro amerikānis.

Protams, multimediju māksliniekam ir izaicinājumi tāpat kā treneriem un spēlētajiem. Viņš nezin, kad viņš varēs satikt savu draudzeni, jo tomēr sarunas "FaceTime" nav tas pats, kas tikšanās klātienē.

"Šī nebūs maza lappuse NBA vēstures grāmatā, tā būs vesela nodaļa," sacīja Činnoks.

Dalasas operators ir viena svarīga mehānisma daļa no šīs vēstures, jo viņš to visu dokumentē savā nelielajā kamerā. Daudzi fani nākotnē varēs vērot un atcerēties šos notikumus, vai varbūt piedzīvot tos pirmo reizi.

Mākslinieka "Instagram" konts šeit.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu