Piektdiena būs lietaina un apmākusies; dažviet no rīta tikai +6 grādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

 Piektdien Latvijas lielākajā daļā brīžiem gaidāms lietus, vairāk nokrišņu būs Kurzemē, prognozē sinoptiķi.

Dienas vidū Kurzemē un vēlāk arī citviet Latvijā debesis apmāksies. Pirms tam gaiss iesils līdz +17..+21 grādam; zem mākoņu segas pēcpusdienā un vakarā gaiss atdzisīs līdz +12..+15 grādiem.

Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš. Lietusgāžu ietekmē, kā arī pretvēja piekrastē tas brāzmās pastiprināsies līdz 14-19 metriem sekundē.

Rīgā brīžiem gaidāms lietus, pēcpusdienā debesis apmāksies. Dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē. Gaiss iesils līdz +20 grādiem; pievakarē gaidāmi +14 grādi.

Laikapstākļus nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens 755-757, valsts dienvidaustrumos 758-759 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Gaisa temperatūra vietām pazeminājusies līdz +6 grādiem

Naktī uz piektdienu gaisa temperatūra teju visā valsts austrumu daļā, kā arī vietām citviet Latvijā noslīdēja zem +8 grādiem, Daugavpils pusē piecos rītā bija +6 grādi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. 

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācijai gaisa temperatūra piekrastē piecos rītā bija no +8,3 grādiem Mērsragā līdz +16,5 grādiem Ventspils ostā un +16,8 grādiem Liepājas ostā.

Mainīgs mākoņu daudzums, vietām īslaicīgi līst. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā īsi pēc saullēkta maz mākoņu, gaisa temperatūra +7 grādi starptautiskajā lidostā un +10 grādi pilsētas centrā.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien Latvijā bija +17..+20 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 23.jūlijā bija +40..+41 grāds Spānijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -4 grādi kalnos Norvēģijas dienvidos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu