Režisori, diriģenti un aktieri pēc ierašanās Latvijā varēs neievērot stingru pašizolāciju (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Virkne kultūras darbinieku pēc ierašanās Latvijā no valstīm ar paaugstinātu Covid-19 saslimšanas līmeni darba pienākumu veikšanai varēs neievērot stingru pašizolāciju, liecina kultūras ministra rīkojums, kas šodien publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Pamatojoties ar Ministru kabineta noteikumiem par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanu, noteikts, ka uz kultūras darbiniekiem, kuru ierašanās Latvijā nepieciešama kultūras pakalpojumu un publisko pasākumu rīkošanai, netiek attiecināta minētajos noteikumos minētā prasība par pašizolāciju, ja personai nav novērojamas akūtas elpceļu infekcijas slimības pazīmes, un persona ierodas pēc Latvijā reģistrēta kultūras pakalpojumu sniedzēja vai publiska pasākuma rīkotāja uzaicinājuma, lai veiktu darba pienākumus, kas saistīti ar kultūras pakalpojumu un publisku pasākumu rīkošanu.

Minētais izņēmums attiecas uz režisoriem, scenogrāfiem, tērpu māksliniekiem, aktieriem, solistiem, mūziķiem, diriģentiem, baleta māksliniekiem, koncertmeistariem un horeogrāfiem.

Vienlaikus paredzēta pasākumu rīkotāju atbildība par minētajām personām. Pasākuma rīkotājam, kas plāno uzaicināt un nodarbināt personu, pirms personas ierašanās Latvijā Kultūras ministrijai jāiesniedz apliecinājums par personas atbilstību rīkojuma minētajam izņēmumam, norādot personas uzturēšanās mērķi un plānoto uzturēšanās ilgumu. Tāpat apliecinājumā jānorāda, ka persona, kas ierodas Latvijā, nav inficēta ar Covid-19 infekciju.

Pasākumu rīkotājiem tāpat jānodrošina personai 14 dienas no ierašanās Latvijā pašizolācija ārpus darba laika, līdztekus nodrošinot, ka šajā laikā persona neizmantos sabiedrisko transportu, tādējādi veicot personas transportēšanu uz darba izpildes vai pakalpojuma sniegšanas vietu un no tās.

Tāpat pasākuma rīkotājiem būs jāapliecina, ka iebraukušās personas ievēros visus ierobežojumus, kas noteikti Covid-19 infekcijas izplatības novēršanai, tai skaitā nosacījumus par citu personu nepakļaušanu inficēšanās riskam - personas neveido tiešus kontaktus ar citiem cilvēkiem: neuzņem viesus, nedodas privātās vizītēs, uz darbu, sabiedriskām un publiskām vietām un telpām, kur uzturas daudz cilvēku, izņemot veikala apmeklējumu un nokļūšanu dzīvesvietā vai citā uzturēšanās vietā uzreiz pēc ierašanās Latvijā, lietojot mutes un deguna aizsegu); un sava veselības stāvokļa novērošanu - 14 dienas novēro savu veselības stāvokli un divas reizes dienā (no rīta un vakarā) mēra ķermeņa temperatūru un informē ģimenes ārstu, ja parādās kādas akūtas elpceļu infekcijas slimības pazīmes (klepus, paaugstināta ķermeņa temperatūra (drudzis), elpas trūkums). Tāpat jābūt nodrošinātai ar ārstniecību saistīto izmaksu segšana, ja personai tiks apstiprināta Covid-19 infekcija.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu