"Tumšās matērijas" otrās sezonas rullītis ir klāt

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Tumšās matērijas"
"Tumšās matērijas" Foto: HBO/publicitātes

Rakstnieka Filipa Pulmana (Philip Pullman) triloģija "Tumšās matērijas" (His Dark Materials) ir viens no pasaulē slavenākajiem fantāzijas literatūras darbiem, ko jau novērtējušas vairākas paaudzes. Izklaides satura milzis HBO sadarbībā ar kanālu BBC turpina uzņemt seriālu pēc šo grāmatu motīviem un jau piedāvā otrās sezonas pirmo reklāmas rullīti. 

Atgādinām, ka Latvijā seriālu demonstrē "LMT Viedtelevīzija". Pulmana triloģijas ekranizācija ir vērienīgs projekts, kas liks aizrauties elpai gan lieliem, gan maziem skatītājiem

Seriāls "Tumšās matērijas" vēsta par kādu drosmīgu meiteni Līru Blekvelu, kura ceļo starp pasaulēm sava mazā “dēmona” pavadībā, lai glābtu savus tuvākos, tostarp nozagtus bērnus. Līra iepazīst visdažādākās zemes, sadraudzējas ar bruņotiem lāčiem un izaicinošiem klaidoņiem, labām raganām un dažādiem ļaundariem, kā arī mēģina atrisināt mistēriju par savu izcelsmi. Turklāt pāri visam klājas “putekļi” – īpaša substance, kas piešķir pasaulei jaunas dimensijas. Līras lomā iejutusies aktrise Dafne Kīna (Dafne Keen), kas savu kinematogrāfa pieredzi guvusi X-cilvēku sērijas filmā "Logans" (Logan), kā arī piedalījusies seriālā "Bēgļi" (Refugees).

Britu aktrise Ruta Vilsone (Ruth Wilson), kas saņēmusi Golden Globe kā labākā aktrise par lomu seriālā "Afēra" (Affair), atveido Līras māti.

Seriāla pirmā sezona noslēdzās ar traģēdiju, savukārt otrajā sezonā skatītāji tiks iepazīstināti ar jauniem varoņiem, kurus atveido tādi aktieri kā Endrjū Skots (Andrew Scott), Džeida Anuka (Jade Anouka) un īru aktrise Simona Kērbija (Simone Kirby).

"Tumšās matērijas"
"Tumšās matērijas" Foto: HBO/publicitātes

Vienu no dēmonu balsīm ierunās jaunā britu televīzijas seriālu zvaigzne, autore un galvenās lomas atveidotāja seriālā "Fleabag" Fēbe Volere-Bridža (Phoebe Waller-Bridge).

Seriāla otrās sezonas rullītis.

Seriāla otrā sezona pie skatītājiem nonāks šā gada rudenī.

Britu rakstnieka Filipa Pulmana triloģija "Tumšās matērijas" tika izdota 20. gadsimta deviņdesmitajos gados, un jau uzreiz ieņēma stabilu vietu bērniem un jauniešiem paredzētās literatūras plauktos. BBC lielās lasīšanas maratonā tā ieņēma trešo vietu starp iemīļotākajām grāmatām – tūlīt aiz Džona R.R.Tolkīna fantāzijas romāna "Gredzenu pavēlnieks" un Džeinas Ostinas romāna "Lepnums un aizspriedumi". Grāmatu triloģija saņēmusi arī neskaitāmus citus apbalvojumus. Grāmatas izdotas arī latviešu valodā, savukārt triloģijas pirmā grāmata "Zelta kompass" piedzīvoja arī ekranizāciju Holivudā.

"Tumšās matērijas"
"Tumšās matērijas" Foto: HBO/publicitātes

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu