Noskaidroti skolu olimpiāžu reitinga pirmo vietu ieguvēji (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tāfele. Ilustratīvs attēls
Tāfele. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Balvu par skolēnu labākajiem sasniegumiem mācību olimpiādēs un konferencēs piešķirs Rīgas Klasiskajai ģimnāzijai, RTU Inženierzinātņu vidusskolai un Rīgas Valsts 1.ģimnāzijai, pavēstīja Ata Kronvalda fondā.

Ata Kronvalda fonds ir noteicis jauno, 2019./2020.mācību gada skolu reitingu "Lielā Pūce". Fondā klāstīja, ka skolu reitingu veido, balstoties uz skolēnu rezultātiem valsts un atklātajās olimpiādēs, skolēnu zinātniskās biedrības konferencēs un citās valsts mēroga zinību sacensībās.

Šogad reitingā ir iekļautas 30 valsts ģimnāzijas, 66 "lielās" skolas un 91 "mazās" skolas.

Šogad lielo skolu grupā reitinga augšgalā ir - Rīgas Klasiskā ģimnāzija, Rīgas 10.vidusskola, Rīgas 40.vidusskola, Rīgas Franču licejs un Daugavpils tehnoloģiju vidusskola - licejs.

Fondā uzsvēra, ka Rīgas klasiskā ģimnāzija katru gadu parāda labus rezultātus, ierindojoties topa augšgalā un esot starp labākajām skolām Latvijā. Rīgas 10.vidusskola sevi ļoti veiksmīgi pierādījusi jau pērn, kad no 21.vietas 2018.gadā, tā pakāpās uz 5.vietu 2019.gadā. Fondā apgalvoja, ka šogad šī skola ierindojās 2.vietā, apsteidzot tādus ilggadējus reitinga laureātus kā Rīgas Franču licejs un Daugavpils tehnoloģiju vidusskola - licejs. Uzteicams esot arī Rīgas 40.vidusskolas darbs, jo šogad šī skola ierindojās reitinga 3.vietā.

Mazo skolu grupā reitinga augšgalā nemainīgi pirmā ir RTU Inženierzinātņu vidusskola, kurai seko Rudzātu vidusskola, Daugavpils Saskaņas pamatskola, Mežciema pamatskola un Špoģu vidusskola.

Ata Kronvalda fondā klāstīja, ka RTU Inženierzinātņu vidusskolas sniegumu veicina augsti kvalificētie mācību spēki, lieliska mācību tehniskā bāze, kā arī motivēti un mērķtiecīgi skolēni. Arī Rudzātu vidusskola šogad nemainīgi ierindojās otrā vietā. Pēc gada pārtraukuma reitinga pieciniekā šogad atgriezusies arī Daugavpils Saskaņas pamatskola, savukārt Mežciema pamatskola no pērn iegūtās 23.vietas, pakāpusies uz 4.vietu. Fondā īpaši uzteica Špoģu vidusskolu, jo tā ierindojusies 5.vietā.

Valsts ģimnāziju skolu grupā ir iekļautas 27 no 28 skolām. Reitinga augšgalā ir iekļuvušas Rīgas valsts 1.ģimnāzija, Āgenskalna valsts ģimnāzija, Ventspils Valsts 1.ģimnāzija, Rīgas valsts 2.ģimnāzija un Rīgas Valsts vācu ģimnāzija.

Fondā informēja, ka "Lielā Pūces" pasniegšana plānota šī gada augustā vienlaikus ar labāko skolotāju godināšanu, kas ieguldījuši visnozīmīgāko darbu talantīgo skolēnu attīstībā. Ata Kronvalda balvas ceram tradicionāli pasniegs Valsts prezidents, Ata Kronvalda fonda padomes priekšsēdētāja Iveta Ķestere un fonda prezidents Henriks Danusēvičs.

Ata Kronvalda fonds ir nodibinājums, kura mērķis ir Latvijas talantīgāko skolēnu apzināšana un viņu izglītības sekmēšana. Fonda darbība aizsākās jau 1988.gadā un tā dibinātāji bija Izglītības ministrija, Jauno zinātnieku un speciālistu padome, jaunatnes uzņēmums "Kontakts," kā arī virkne jauno zinātnieku un pedagogu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu