Austrija pastiprina testēšanas noteikumus ceļotājiem (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Austrijas Veselības ministrija ir pieņēmusi stingrākus testēšanas noteikumus ceļotājiem, kas ierodas no valstīm, kuras uzskatāmas par Covid-19 karstajiem punktiem, un šie noteikumi stāsies spēkā pirmdien.

Iepriekš no šādiem ceļotājiem tika pieņemti jaunā koronavīrusa testi, kas bija ne vecāki par četrām dienām, bet tagad šis termiņš ir saīsināts līdz trim dienām.

Veselības ministrija piektdienas vakarā publicēja 32 valstu sarakstu, kuras atzītas par valstīm ar paaugstinātu inficēšanās risku. Pirms tam tā secināja, ka pēdējā laikā notikušais pašmāju inficēšanās gadījumu skaita pieaugums ir daļēji saistīts ar ieceļotājiem no ārvalstīm.

Sarakstā ir iekļauta lielākā daļa Balkānu valstu, kas pēdējās nedēļās ir kļuvušas par avotu vairākām infekcijas gadījumu grupām Austrijā. Sarakstā ir arī Zviedrija un Portugāle, ASV, Brazīlija un Indija.

Cilvēkiem, kas ierodas Austrijā no šīm 32 valstīm, uz robežas ir jāuzrāda negatīvs vīrusa tests, vai jāiziet tests divu dienu laikā pēc ierašanās valstī.

Šī prasība attiecas uz ceļotājiem, kas ir Austrijas iedzīvotāji vai ES pilsoņi, un uz cilvēkiem no Šveices, Lihtenšteinas, Islandes un Norvēģijas.

Austrija arī pastiprina noteikumus cilvēkiem, kas nav šo valstu piederīgie un ierodas no Šengenas zonas valstīm. Šādiem ceļotājiem iepriekš bija paredzēta 14 dienu karantīna, kuru varēja saīsināt pēc negatīva testa, bet jaunie noteikumi paredz, ka šo karantīnu nevar saīsināt.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu