Meksikas prezidents apšauba vajadzību vienmēr valkāt sejas masku (14)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess Obradors
Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess Obradors Foto: AFP/SCANPIX

Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess Obradors piektdien paziņoja, ka vajadzība vienmēr valkāt sejas masku sabiedrībā nav zinātniski pierādīta.

Prezidents nāca klajā ar šo paziņojumu dienu pēc tam, kad valstī tika labots jauno Covid-19 gadījumu skaita rekords.

"Man nav vajadzīga sejas maska, ja es ievēroju veselīgu distanci; un vietās, kur tā ir nepieciešama vai norma, lai neteiktu obligāta, es to uzvelku," sacīja Lopess Obradors, atsaucoties uz to, ko viņam teikuši ārsti.

"Lidmašīnā to lūdz [uzvilkt], un es to uzvelku," prezidents sacīja preses konferencē Oahakas štatā, kur viņš nevalkāja sejas masku.

Meksika, kas ir jaunā koronavīrusa sestā vissmagāk skartā valsts, ceturtdien apstiprināja inficēšanās gadījumu skaita palielināšanos pēdējās 24 stundās par 8438, kas bija jauns rekords. 

Inficēšanās ar Covid-19 gadījumu skaits Meksikā ir pieaudzis līdz 370 712, bet ar to saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 41 908.

"Es birojā pastāvīgi pieņemu pilsoņus, visu sociālo, pilsonisko, politisko, reliģisko, ekonomisko organizāciju līderus, un mēs vienmēr ieturam veselīgu distanci," sacīja Lopess Obradors.

Kreisi noskaņotais prezidents arī kritizēja "politiķu autoritārismu", kuri uzspieduši obligātas karantīnas, un sacīja, ka meksikāņi ir "uzvedušies ļoti labi" brīvprātīgas karantīnas apstākļos.

Viņš arī apgalvoja, ka ir pazīmes par to, ka pandēmija Meksikā "pamazām zaudē spēku".

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu