Pakasa galvu, paņem telefonu, pārfasē pankūkas un griež sieru jeb par higiēnu tirgū (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Bez Tabu

Raidījumam "Bez Tabu" kāda aculieciniece stāsta par redzēto kā vīrusa izplatības laikā strādā kāda pārdevēja Rīgas Centrāltirgus Piena paviljonā: "Redzēju kā pārdevēja netīrām, plikām rokām fasē pankūkas. Viņa plikām rokām arī sieru grieza, ko mājās termiski varbūt neviens neapstrādā. Tad viņa paņem pildspalvu, pakasa matus, tad paņem telefonu. Viss tur paliek vaļā un ta viņa vēlreiz to visu dara. Viņi zina, ko viņi dara. Viņiem ir pie vienas vietas, rupji sakot."

"Kur es gāju garām - cimdus nevienam neredzēju. Masku arī neredzēju. Tāpēc arī pati neliku," stāsts cita tirgus apmeklētāja. Turpretī citi aptaujātie tirgus apmeklētāji saka, ka viss esot kārtībā. 

Raidījuma reportieri novēro, ka cimdus lieto vien retais pārdevējs. Citi izlīdzas vien ar vienu cimdu vai lieto maisiņu. Arī aculiecinieces pieminētā pārdevēja nekautrējas strādāt ar kailām rokām - griežot un dodot degustēt sieru. 

Pārtikas un Veterinārais dienests tirgū esot biežs viesis - šogad veiktas jau 119 pārbaudes, no kurām 11 Piena paviljonā. "Ir jāsaprot, ka ir pārkāptas vispārīgās higiēnas prasības. Lai viņa varētu fasēt produktus viņai jālieto vienreiz lietojamos cimdus, nevis stāvēt visu dienu cimdos. Vai lietot attiecīgo tirdzniecības inventāru," uzsver PVD pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova. "Pārdevēja ir pārkāpusi visu, ko varēja pārkāpt. Tā ir zema tirdzniecības darbinieka kultūra. Ir jāprot ne tikai pārdot,m bet ievērot visu, lai neatbaidītu pircēju. Šajā gadījumā viņa atbaida pircējus."

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu