Ferrari norāda, ka Mikam Šūmaheram jāuzlabo sniegums, ja grib braukt Formula 1

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: AFP/SCANPIX

Ferrari par atzinības vērtu uzskata Mika Šūmahera progresu Formula 2 čempionātā šajā sezonā, tomēr norāda, ka vēlas no jaunā sportista redzēt vairāk iekams apsvērs viņa virzīšanu uz Formula 1.

Septiņkārtējā Formula 1 pasaules čempiona Mihaēla Šūmahera dēls Miks ir Ferrari jauno braucēju programmas dalībnieks un patlaban ieņem ceturto vietu Formula 2 čempionāta kopvērtējumā. Par to jāpateicas pēdējiem diviem posmiem Ungārijā, kur viņš divas reizes kāpa uz pjedestāla.

Formula 1 superlicences prasībās tikmēr ietverts punkts, ka Šūmaheram jābūt vismaz sestajam sezonas noslēgumā, lai kvalificētos vietai Formula 1 bolīdā 2021.gadā, raksta Motorsport.com. Ja Miks izpildīs normatīvus un tiks atzīts par gatavu lielākiem izaicinājuiem, Ferrari viņu var iekārtot Alfa Romeo komandā, kuru šobrīd pārstāv Kimi Raikonens un Antonio Džovanaci.

Ferrari komandas vadītājs Matija Binoto norāda, ka Šūmahera progress kopš pagājušās sezonas, kuru viņš noslēdza 12.pozīcijā, ir acīmredzams. Tomēr viņam jāturpina demonstrēt labs sniegums arī turpmāk, ja grib cerēt uz Formula 1 kontraktu.

Binoto uzskata, ka arī Mikam pašam ir būtiski redzēt progresu, un tāds ir. "Viņam bija dažas neveiksmīgas situācijas, tomēr, ja paraugās uz rezultātiem Ungārijā, viņam gāja labi. Miks progresē, un tas ir labi," - tā Binoto.

Tai pašā laikā Binoto uzsver, ka nekādas rotaļāšanās nebūs, un Ferrari pret jauno sportistu ir godīgi - vēl ir par agru runāt par nākamo sezonu un viņa vispārējam sniegumam šīs sezonas gaitā būs milzu nozīme. "Viņš būs F1 krēslā, kad uzskatīsim, ka viņš ir tam gatavs. Viņam jāturpina iesāktais, un vēlāk sezonas gaitā mēs izlemsim."

Miks Šūmahers tikmēr piebilst, ka vēlas būt starp labākajiem un tiecas kļūt par tādu sportistu, ko pats uzskatītu par pilnību. Tāpat viņa nolūks ir attīstīt arī cilvēciskās īpašības un izveidot tādu saikni ar komandu, kādas nav citiem braucējiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu