ASV turpinās policijas un protestētāju sadursmes (10)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Protesti Losandželosā
Protesti Losandželosā Foto: AP/EPA/Scanpix

Sestdien Sietlā, ko pārņēmuši protesti pret ASV prezidenta Donalda Trampa lēmumu pastiprināt federālo spēku klātbūtni lielākajās pilsētās, policijai nācās likt lietā trokšņa granātas un asaru gāzi, lai izklīdinātu protestētājus, kas pie jauniešu cietuma būvlaukuma bija aizdedzinājuši celtnieku vagoniņus.

Laikraksts "The Seattle Times", atsaucoties uz policiju, ziņo, ka aizturēti 16 nekārtību cēlāji, kam draud apsūdzības par nepakļaušanos policijai un par uzbrukumiem kārtības sargiem.

Policijai svētdienas rītā nācās lietot asaru gāzi arī Portlendā, lai apslāpētu kārtējo vardarbības uzliesmojumu.

Lielākajā Oregonas pavalsts pilsētā protesti pret šķietamo policijas brutalitāti un rasismu, ko sākotnēji izraisīja melnādainā Džordža Floida nāve policijas aizturēšanas operācijas laikā Minesotā, notiek katru nakti un turpinās jau gandrīz divus mēnešus.

Tramps kārtības ieviešanai uz Portlendu nosūtījis federālos spēkus, taču pret to aktīvi iebilst pilsētas vadība, kas pārstāv demokrātus.

Tikmēr Luisvilā Kentuki pavalstī sestdien tika sašauti trīs melnādaino bruņotā grupējuma locekļi, kas bija pulcējušies uz kārtējo protesta akciju, ko organizē kustība "Black Lives Matter" ("Melno dzīves ir svarīgas").

Lai gan pilsētā uz kontrdemonstrāciju bija pulcējušies arī kāda baltādaino bruņotā grupējuma locekļi, vietējie mediji vēsta, ka melnādaino grupējuma locekļi sašauti nejauši parkā, kur pulcējās BLM kustības aktīvisti. Sašauto dzīvībai briesmas nedraud.

Sestdienas pēcpusdienā abu savstarpēju naidīgo demonstrāciju dalībnieki, kurus nošķīra policija, izklīda neiesaistoties vardarbīgās sadursmēs.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu