Ceļojums laikā uz 19. gadsimtu: mākslīgā intelekta apstrādāts mēmais kino (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Čārlijs Čaplins. Ilustratīvs attēls
Čārlijs Čaplins. Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Ar mākslīgā intelekta palīdzību digitālais mākslinieks uzlabojis vairāk nekā 100 gadu vecu mēmo kino. Tagad tas izskatās kā uzņemts vakar. 

Šis vecais videoklips, piemēram, tagad izskatās kā augstas izšķirtspējas video. Tas viss, pateicoties mākslīgajam intelektam, vēstīts izdevumā “Live Science”. 

Lai arī videoklips joprojām ir melnbalts, tas vairs nav saraustīts un paātrināts, kas ir raksturīgi mēmajam kino. Kustības ļoti vecās filmās izskatās nedabiski ātras, jo ar roku darbināmā kamera spēja uzņemt mazāku kadru skaitu sekundē nekā kameras mūsdienās. 

VIDEO: MĀKSLĪGĀ INTELEKTA APSTRĀDĀTS MĒMAIS KINO

Digitālais mākslinieks Mets Lefrijs, kurš nodarbojas ar vēsturisku fotogrāfiju restaurēšanu, radīja paņēmienu, kā 19. gadsimta beigu un 20. gadsimta sākuma filmas pārvērst mūsdienīgā kvalitātē. Lefrijs izmantoja mākslīgo intelektu, lai vecajām filmām piešķirtu trūkstošo vizuālo informāciju.  

“Tas, ko tu iegūsti beigās, savā ziņā ir optiska ilūzija, jo daudzi no kadriem patiesībā nekad nav eksistējuši. Tā ir caurumu aizpildīšana ar labākajiem minējumiem,” skaidroja Lefrijs. 

Algoritms apstrādāja aptuveni 40 stundas no “Bufalo Bila” videomateriāla, radot tūkstošiem jaunu kadru.  

“Tā ir tāda kā ceļošana ar laika mašīnu,” piebilda Lefrijs. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu