"Attīstībai/Par!": 2021.gada budžetā prioritāri jāatrod finansējums mediķu algu palielināšanai (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

"Attīstībai/Par!" (AP) 2021.gada budžetā prioritāte ir finansējuma atrašana veselības aprūpes darbinieku algu palielināšanai, apgalvoja AP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

Solījumu pildīšana par mediķu un skolotāju atalgojumu ir koalīcijas kopīga apņemšanās un prioritāte, norādīja politiķis.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) ir piedāvājuši potenciāli reālistisku un ilgtspējīgu risinājumu veselības nodokļa ieviešanai, pārstrukturējot darbaspēka nodokļus, un AP redz nepieciešamību visām koalīcijas partijām iespējami drīz atgriezties pie sarunu galda par šo risinājumu, pauda politiķis.

Tāpat par šīm izmaiņām nepieciešamas sarunas ar valdības partneriem - uzņēmējiem, darba devējiem un darba ņēmējiem, piebilda AP frakcijas vadītājs.

Viņš skaidroja, ka AP apzinās, ka 2021.gada budžeta sastādīšana būs sarežģīts process, jo Covid-19 ir izraisījis ekonomikas lejupslīdi un nodokļu ieņēmumu samazināšanos. "Tas uzliks koalīcijas partijām īpašu atbildību, veidot dialogu balstoties uz kopīgu izpratni par prioritātēm," pauda Pavļuts.

Politiķis apliecināja, ka AP būs priekšlikumi papildu ieņēmumiem valsts budžetā. Taču pirms šo rosinājumu un nākamā gada budžeta citu vajadzību komentēšanas nepieciešams rast risinājumu prioritātei numur viens, kas ir veselības aprūpes darbinieku algu palielināšana, akcentēja Pavļuts.

Jau ziņots, ka, saskaņā ar finanšu ministra izklāstīto piedāvājumu, 5% veselības nodokli veidotu 1% no sociālajām iemaksām, 2% no solidaritātes nodokļa un 2% no iedzīvotāju ienākuma nodokļa.

Kariņš rosinājis, ka šai iecerei ir jāiet roku rokā ar obligātu sociālo iemaksu jebkuram strādājošajam.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu