Jauna informācija par Igaunijā reģistrētā auto ietriekšanos gājējos Berlīnē (6)

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Berlīnē agrā svētdienas rītā Igaunijā reģistrēts automobilis ietriecās gājējos, ievainojot vismaz septiņus cilvēkus. Portāls "Postimees" apkopojis jaunāko zināmo informāciju par šo gadījumu.

Kas notika?

Pie auto stūres atradās 24 gadus vecs vīrietis no Kosovas, kurš bija 0,7 promiļu reibumā. Viņš zaudēja kontroli pār stūri un ietriecās cilvēkos pie Zooloģiskā dārza metro stacijas.

Vācijas varasiestādes jau svētdien paziņoja, ka nekas neliecina, ka notikušais būtu saistīts ar politiskiem vai reliģiskiem motīviem. Tomēr gadījums daudziem berlīniešiem atgādināja 2016.gadu, kad pavisam netālu notika terorakts, kurā tika nogalināti 12 cilvēki un vēl 67 ievainoti.

"Mēs stāvējām pie bankomāta," stāsta bezpajumtnieks Aksels (vārds mainīts), kurš bija aizvadījis nakti pie metro stacijas. "Pēkšņi parādījās pilnā ātrumā braucoša mašīna, kas ietriecās pūlī."

"Domāju, ka atkal šeit notiek terorakts," viņš sacīja.

Melnās "Mercedes" automašīnas atstātās sliedes liecina, ka tā traukusies lielā ātrumā. Pagrieziena laikā autovadītājs nenovaldīja stūri, liecina sākotnējie izmeklēšanas dati. Sadursmē ievainojumus guva septiņi cilvēki, tai skaitā arī "Mercedes" vadītājs.

Vācijas medijos izskanējusi informācija, ka viens cilvēks pakļuva zem auto riteņiem un viņu nācās reanimēt. 17 aculieciniekiem notikuma vietā tika sniegta psiholoģiskā palīdzība.

Automašīna apgāza būvdarbu dēļ uzstādītu pagaidu luksoforu, kā arī pastkasti.

Tā kā "Mercedes" automašīna reģistrēta Igaunijā, pēc notikušā sāka izplatīties informācija, ka pie stūres bijis Igaunijas pilsonis. Avīze "Bild" svētdien rakstīja, ka automašīnu vadījis Berlīnē dzīvojošs igaunis, taču vēlāk izrādījās, ka tā nav taisnība.

Berlīnes policijas pārstāvis Martins Helvegs portālam "Postimees" norādīja, ka pie stūres atradies 24 gadus vecs kosovietis. "Viņam ir uzturēšanās atļauja Vācijā, taču viņa patstāvīgā dzīvesvieta ir ārpus Berlīnes," skaidro policija.

Aculiecinieki medijam "BZ Berlin" stāstīja, ka automašīnas vadītājs esot bijis šokēts par notikušo un atkārtojis: "Man ļoti žēl! Lūdzu piedošanu!"

Pagaidām nav zināms, kāpēc vīrietis vadīja Igaunijā reģistrētu automašīnu. To centīsies noskaidrot izmeklētāji.

Automašīnas vadītājs notikuma vietā tika aizturēts. Svētdien tiesa lika viņu arestēt. Uzsākta krimināllieta par slepkavības mēģinājumu un bīstamu braukšanu. Lieta tiek izmeklēta kā nelaimes gadījums.

Kā klājas cietušajiem?

Vissmagāk cieta cilvēks, kurš pakļuva zem auto riteņiem. Cietušais atrodas slimnīcas intensīvās aprūpes nodaļā.

Smagas traumas guva vēl trīs cilvēki, kuri visi ir bezpajumtnieki. Vieglākus savainojumus guvušas 38 un 57 gadus vecas sievietes, kā arī 57 gadus vecs vīrietis.

Uz notikuma vietu tika nosūtīti 60 glābēji. Uz turieni devās divi glābēji helikopteri, kuri nogādāja cietušos slimnīcā.

Igaunijā reģistrētais auto

Automašīnai bija Igaunijas numurzīme "602 BMX". Saskaņā ar reģistrā pieejamajiem datiem, šāds numurs ir "Mercedes Benz GLK 220 CDI 4MATIC" markas automašīnai, kas Igaunijā reģistrēta 2010.gada 8.oktobrī.

Automobilim šī gada 22.aprīlī "Compensa Vienna Insurance Group" Igaunijas filiālē tika atjaunota obligātās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas (OCTA) polise.

"Mercedes" tehnisko apskati pēdējoreiz izgāja Valgā 2014.gada 11.decembrī. Tā bija spēkā līdz 2017.gada aprīlim.

2015.gadā automašīna uz laiku tika dzēsta no Igaunijas transporta līdzekļu reģistra, taču vēlāk tajā tika atjaunota.

Pieejamie dati liecina, ka tā pati automašīna 2019.gada aprīlī bija iesaistīta autoavārijā Vācijā, taču sīkāka informācija nav zināma.

Igaunijas policija apmainās ar informāciju ar kolēģiem Vācijā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu