Lietuvas uzņēmums Covid-19 izplatības ierobežošanai uz laiku nepieņems autovadītājus no Uzbekistānas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas kapitāla Kauņas loģistikas un starptautisko kravu pārvadājumu uzņēmums "Hegelmann Transporte", kurā ar jauno koronavīrusu šomēnes inficējušies vairāk nekā 30 darbinieki, galvenokārt Uzbekistānas pilsoņi, pirmdien paziņojis, ka uz laiku nepieņems autovadītājus no šīs valsts.

Uzņēmums arī testē visus šoferus, kuri atgriežas darbā pēc atvaļinājuma un, pieņemot darbā citu valstu pilsoņus, noteicis viņiem obligātu pašizolāciju.

Kā norādījis uzņēmuma vadītājs Toms Jurgelevičs, slimības uzliesmojumu, kas konstatēts vienā no trim uzņēmuma Kauņas struktūrvienībām, izdevies ātri lokalizēt, un uzņēmums strādā stabili. Uz laiku apturēta šoferu naktsmītnes darbība, bet no jauna darbā pieņemtajiem autovadītājiem ieteikts veikt testu arī valstī, no kuras viņi  ierodas Lietuvā, turklāt viņiem obligāti jāinformē uzņēmuma pārstāvji par savu veselības stāvokli ceļā uz Lietuvu.

Jau ziņots, ka jūlija vidū Kauņas uzņēmumā "Hegelmann Transporte" inficēšanās ar jauno koronavīrusu tika konstatēta 18 tālbraucējiem šoferiem no Uzbekistānas, kas Lietuvā bija ieradušies caur Rīgas lidostu. Par pirmo inficēšanās gadījumu šajā uzņēmumā Lietuvas Nacionālais sabiedrības veselības centrs paziņoja 10.jūlijā, norādot, ka inficētais Rīgā ielidojis kopā ar vēl 23 šoferiem no Uzbekistānas, kuri tālāk uz Lietuvu vesti ar autobusiem caur Grenctāles robežpunktu. Kopumā uzņēmumā inficējušies pāri par 30 darbiniekiem.

No 17.jūlija Lietuvā noteikta obligāta divu nedēļu pašizolēšanās ārvalstu pilsoņiem, kuri ieceļojuši no valstīm, kas neietilpst Eiropas Ekonomikas zonā.

Aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu Lietuvā apstiprināta 11 cilvēkiem. Inficēto skaitā ir arī trīs Uzbekistānas pilsoņi, kuri 23.jūlijā ieradās Lietuvā caur Minsku, no kurienes ar uzņēmuma transportu tika nogādāti uz vietu, kur dzīvos izolācijā. Kā uzsver Lietuvas Nacionālais sabiedrības veselības centrs, šie trīs cilvēki nav saistīti ar līdzšinējo slimības izplatīšanos Kauņā, kur pēdējās dienās konstatēta liela daļa jauno inficēšanās gadījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu