Sesks: rallijā Liepāja gatavošos pasaules čempionāta turpinājumam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Sesks
Mārtiņš Sesks Foto: Opel Motorsport

Eiropas čempionāta posmā "Rally Liepāja", kas notiks 14.- 16.augustā, galvenais uzdevums būs gatavoties pasaules rallija čempionāta turpinājumam trīs nedēļas vēlāk Igaunijā, intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas rallija braucējs Mārtiņš Sesks.

"Liepājas rallijs sanāks tāds kā koks ar diviem galiem - mums ir jāgatavojas pasaules čempionāta posmam Igaunijā, kas mums ir svarīgākais šobrīd. Tajā pašā laikā Eiropas čempionāts notiek savās mājās, Liepājā, un mēs nevaram atļauties aizbildināties, ka tikai treniņu nolūkos braucam," sacīja Sesks.

"Kad iekāpjam mašīnā, visas runas par gatavošanos, mācīšanos vienkārši pazūd, jo, kā jebkuram sportistam, trasē gribam parādīt savu labāko sniegumu," viņš teica.

Kā sacīja Sesks, sacensībās Liepājā viņš startēs ar priekšējās piedziņas "Ford Fiesta Rally4", ar kādu brauc arī pasaules junioru čempionātā.

Latviešu rallija ekipāža Mārtiņš Sesks/Renārs Francis pirmās sacensības pēc garās pauzes aizvadīja jūlija vidū Lietuvā, un noslēdza tās kā ātrākā starp priekšpiedziņām un septītā kopvērtējumā, tomēr "pēc Žemaitijas rallija vēl grūti spriest" par ekipāžas izredzēm pasaules čempionātā, sacīja Sesks.

Pirmais un pagaidām pēdējais posms pasaules čempionātā notika februārī, bet nākamais gaidāms "pēc ļoti, ļoti lielas pauzes" septembra sākumā, sacīja Sesks.

"Šobrīd sezona atkal sākas pilnīgi no jauna," sacīja Sesks. "Pēc Zviedrijas aptuveni bija skaidrs, kur mēs atrodamies, taču tagad kāds būs trenējies vairāk, kāds nebūs trenējies, un atkal no jauna būs jāsaprot, cik ātri jābrauc un cik daudz jāriskē, lai mēs turētos starp trīs labākajām ekipāžām, kas ir mūsu mērķis šogad," stāstīja sportists.

Sesks arī prognozēja, ka pasaules čempionāta posms Igaunijā, kas notiks no 4.septembra līdz 6.septembrim, varētu izrādīties ļoti samocīts gan skatītājiem, gan braucējiem.

"Jau sāk ienākt dažādas noteikumu veidlapas par masku lietošanu un daudzām citām lietām," sacīja Sesks, norādot, ka šajā laikā ir ļoti sarežģīti sarīkot "lielkalibra pasākumu".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu