Darba atļaujas Latvijā izsniegtas 672 ārvalstniekiem, lielākoties no Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kūdras ieguves vieta. Ilustratīvs foto.
Kūdras ieguves vieta. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) kopš Covid-19 dēļ noteiktās ārkārtējās situācijas atcelšanas no 10.jūnija līdz šodienai izsniegusi darba atļaujas 672 ārvalstniekiem, kuri lielākoties ieradušies no Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas, informēja LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Viņš stāstīja, ka līdz šodienai LIAA pieņēmis 117 pozitīvus lēmumus par uzņēmumu lūgumu ievest Latvijā darbaspēku no trešajām valstīm, tādējādi ierasties strādāt Latvijā ir atļauts 672 ārvalstniekiem.

Pamatā Latvijas darba devēji strādniekus piesaista no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Uzbekistānas, Rumānijas, Spānijas, Čehijas, Lielbritānijas, Zviedrijas u.c.

Atļauju darbam Latvijā var iegūt piecos veidos

Pirmkārt, iekārtu un tehnikas apkopes darbu veikšanai, kurā patlaban piesaistīti 139 ārvalstu tehniskie speciālisti, lielākoties no Ukrainas un Krievijas. Otrkārt, atbilstības novēršanas jomā piesaistīti 120 ārvalstu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju eksperti vai būvinženieri, lielākoties no Krievijas un Uzbekistānas.

Treškārt, tādu nacionālu infrastruktūras objektu kā lidosta "Rīga" un Rīgas hidroelektrostacija uzturēšanas darbos piesaistīti 32 ārvalstu eksperti no Ukrainas un Baltkrievijas. Ceturtkārt, 100 ārvalstnieki no Krievijas, Ukrainas, Polijas, Zviedrijas un Čehijas saņēmuši darba atļauju eksporta veicināšanas pasākumu ietvaros. LIAA direktors stāstīja, ka šie ārvalstnieki lielākoties brauc uz Latviju slēgt līgumus, pārbaudīt preces, kā arī tie mēdz būt potenciālie investori, kuri ierodas Latvijā apskatīt iespējamos investīciju objektus.

Savukārt piektā kategorija ir ārvalstu darbinieku piesaiste sezonas darbu veikšanai tādās jomās kā kūdras ieguve, lauksaimniecība, mežsaimniecība u.c. Patlaban atļauju iebraukt Latvijā saņēmuši 282 ārvalstnieki no Uzbekistānas un Ukrainas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu