Somija nosaka ierobežojumus ceļotājiem no Austrijas, Slovēnijas un Šveices (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Covid-19.
Covid-19. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceļotājiem, kas Somijā ierodas no Austrijas, Slovēnijas un Šveices, pašizolācijā būs jāpavada 14 dienas, jo šajās valstīs pieaudzis inficēšanās gadījumu skaits ar Covid-19 vīrusu.

Kā paredz Somijas izvirzītie kritēriji, prasība par pašizolāciju tiek atcelta, ja divu nedēļu laikā jauno inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 cilvēku nepārsniedz astoņus.

Inficēšanās gadījumu skaita pieaugums Alžīrijā un Austrālijā nozīmē, ka arī uz šīm valstīm attiecas ierobežojumi un pašizolācijas prasības.

Ierobežojumu termiņš pagarināts attiecībā uz tiem, kas Somijā ieceļo no tādām valstīm kā Čehija, Francija, Luksemburga, Polija, Portugāle, Spānija un Zviedrija.

Valstu vidū, kur ir pietiekami zems jauno inficēšanās gadījumu skaits, ir Beļģija, Dānija, Grieķija, Igaunija, Islande, Itālija, Latvija, Lietuva, Lihtenšteina, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Slovākija, Ungārija un Vācija. Ceļotājiem no šīm valstīm pašizolācija nav jāievēro.

Somija sāka atvieglot ceļošanas ierobežojumus no daudzām Eiropas valstīm 13.jūlijā.

Somijā līdz pirmdienai bija reģistrēti 329 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, inficēšanās ar koronavīrusu bija apstiprināta aptuveni 7400 cilvēku.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu