Linkaits: "airBaltic" vadībai pusgada laikā jāizstrādā plāns akciju publiskajam piedāvājumam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits Foto: Valsts kanceleja

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" vadībai pusgada laikā jāizstrādā plāns akciju publiskajam piedāvājumam, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

"Mēs jau pirms krīzes sākām gatavoties starptautiskajam publiskajam akciju piedāvājumam. Tagad aviokompānijas vadībai sešu mēnešu laikā ir jānāk ar plānu, kā piedāvāt akcijas publiskajā tirgū, lai valsts atgūtu ieguldītos 250 miljonus eiro," sacīja ministrs.

Viņš arī norādīja, ka šobrīd nav iespējams paredzēt, kā situācija ar vīrus attīstīsies nākotnē, bet, pieņemot, ka tuvāko divu gadu laikā situācija normalizējas, aviokompānijai būs iespēja strādāt. "Tad, kad situācija normalizēsies, mums būs laba, konkurētspējīga aviokompānija ar viena veida lidmašīnām, ar skaidru maršrutu tīklu un labu efektivitāti,"  pauda Linkaits.

Jau vēstīts, ka Eiropas Komisijas (EK) lēmums, kas ļauj valstij ieguldīt "airBaltic" pamatkapitālā 250 miljonus eiro, paredz Latvijai piecu līdz septiņu gadu laikā ieguldījumu atgūt.

EK pēc vairāku mēnešu izvērtēšanas jūlija sākumā atbalstīja Latvijas valdības lēmumu "airBaltic" pamatkapitālā ieguldīt 250 miljonus eiro, lai sniegtu atbalstu Covid-19 krīzes pārvarēšanai. Pašreiz finansējums vēl nav ieguldīts un "airBaltic" pamatkapitāls ir 256 472 824 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Aviokompānija prognozē, ka šogad tās apgrozījums būs mazāks nekā 200 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu