Covid-19 dēļ Gulbenes novada pašvaldības iestādes uz laiku pārtrauc klātienes apkalpošanu, strādās vienīgi bērnudārza dežūrgrupas (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Covid-19 dēļ Gulbenes novadā klātienes apmeklējumiem vismaz uz divām nedēļām slēgtas pašvaldības iestādes, izņemot bērnudārza dežūrgrupas, paredz Gulbenes novada domes priekšsēdētāja Normunda Audziša (ZZS) otrdien izdotais rīkojums.

Kā norādīja Gulbenes novada pašvaldības vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Kalmane, šāds rīkojums izdots, ņemot vērā ar Covid-19 inficējušos skaita pieaugumu Gulbenes novadā. Rīkojumā no 29.jūlija līdz 12.augustam noteikti stingrāki ierobežojumi slimības izplatības ierobežošanai Gulbenes novadā.

Lēmums pieņemts, pamatojoties uz 27.jūlijā sasaukto Gulbenes sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sanāksmi un Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologu rekomendācijām par turpmāko rīcību.

Audzišs uzsvēra - ņemot vērā, ka līdz jaunajam mācību gadam ir atlicis nedaudz vairāk kā viens mēnesis, Gulbenes novada pašvaldība uzskata par nepieciešamu rīkoties atbildīgi, jau tagad pieņemot stingrākus ierobežojumus, lai nepieļautu nekontrolētu slimības izplatīšanos bez iespējas identificēt inficēto kontaktpersonas, kas apdraudētu mācību norisi skolās klātienē no 1.septembra.

Ierobežojumi nozīmē to, ka pirmsskolas izglītības iestādes varēs apmeklēt tikai tie bērni, kuru vecāki varēs apliecināt, ka nav bijuši kontaktā ar vīrusa nēsātāju, kā arī gadījumos, ja vecākiem nav citu iespēju bērna pieskatīšanai.

Gulbenes novada sociālais dienests klientus apkalpos pēc iepriekšēja pieraksta, neveicot tiešu kontaktu ar klientu, tajā pašā laikā sniedzot vajadzīgo palīdzību/konsultāciju. Pašvaldība aicina iespēju robežās ar sociālā dienesta darbiniekiem sazināties elektroniski vai, zvanot uz pašvaldības mājaslapā norādītājiem kontakttālruņiem.

Civilstāvokļa aktu reģistrācijām jāpiesakās pa tālruņiem 26 847 149, 64 473 254 vai e- pastu "dzimtsaraksti@gulbene.lv". Atkārtotiem civilstāvokļa aktu reģistrāciju apliecinošiem dokumentiem jānosūta pieprasījums, izmantojot valsts un pašvaldību pakalpojumu portālu "www.latvija.lv".

Apmeklētājiem tiek slēgti arī Gulbenes novada pašvaldības sociālās aprūpes centri, aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" un tūrisma objekti, bibliotēkas, muzeji, kultūrvēsturiskā mantoja centri un ekspozīcijas, kultūras un tautas nami, sporta centrs un sporta zāles.

Pašvaldībai adresētos iesniegumus/dokumentus šajā laikā jānosūta elektroniski uz e-pastu "dome@gulbene.lv" vai jānogādā tie papīra veidā speciālajās pastkastītēs pie pašvaldības administrācijas vai pagastu pārvalžu ēkām.

Saziņai ar pašvaldības speciālistiem/iestādēm, jāizmanto e-pasts vai tālrunis. Visa iestāžu kontaktinformācija pieejama pašvaldības mājaslapā.

Norēķinus par pašvaldības vai pašvaldības kapitālsabiedrību sniegtajiem pakalpojumiem klātienē rīkojuma darbības laikā veikt nebūs iespējams, jo kase būs slēgta.

Apmeklētājiem klātienē būs slēgtas pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Alba" un SIA "Gulbenes nami".

Tāpat tiek atcelti/pārcelti visi pašvaldības iestāžu/struktūrvienību organizētie kultūras, sporta un citi publiskie pasākumi, visas Gulbenes novada pašvaldības organizētās interešu izglītības un amatiermākslas norises - treniņi, sacensības, nodarbības, mēģinājumi, nometnes.

Gulbenes novada pašvaldība aicina arī citas Gulbenes novadā esošās iestādes un uzņēmumus izvērtēt nepieciešamību veikt klientu apkalpošanu klātienē turpmākās divas nedēļas.

Pašvaldība aicina arī citus publisko kultūras, sporta, atpūtas, izglītojošo un citu pasākumu/konferenču/semināru rīkotājus izvērtēt norises rīkošanas nepieciešamību Gulbenes novadā attiecīgajā laika periodā.

Pašvaldība aicina ikvienu Gulbenes novada iedzīvotāju ieturēt distanci, regulāri mazgāt un dezinficēt rokas, bez īpašas vajadzības neapmeklēt sabiedriskas vietas un nepulcēties, lietot mobilo lietotni "Apturi Covid".

Cilvēkiem, kuri atrodas pašizolācijā, karantīnā vai infekcijas riska grupā un kuriem nav citu iespēju pārtikas un pirmās nepieciešamības preču sarūpēšanai, jāsazinās ar Gulbenes novada pašvaldības sociālo dienestu, kas sniegs palīdzību.

Gulbenes slimnīcas administrācijas ēkā, Upes ielā 1, joprojām darbojas Covid-19 analīžu nodošanas punkts, kur, pēc iepriekšēja pieraksta un ierodoties ar privāto automašīnu, pacienti var veikt valsts apmaksātas analīzes, ja radušās aizdomas par saslimšanu un ir kāds no slimības simptomiem, proti, klepus, paaugstināta ķermeņa temperatūra, elpas trūkums bez cita iemesla, kas pilnībā izskaidro klīniskās izpausmes vai cilvēks ir bijis ciešā kontaktā ar Covid-19 slimnieku. Saziņai jāizmanto tālrunis 8303.

Gulbenes novada pašvaldība ir pirmā pašvaldība, kura pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas valstī ir pieņēmusi lēmumu slēgt 56 pašvaldības iestādes apmeklētājiem klātienē.

Kā liecina SPKC dati, līdz 27.jūlijam Gulbenes novadā bija reģistrēti astoņi saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem šogad Gulbenes novadā faktiski dzīvoja 19 771 iedzīvotājs.

LETA jau ziņoja, ka Gulbenes novadā saslimstība ar Covid-19 pirmo reizi tika konstatēta 22.jūlijā.

Otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" Audzišs stāstīja, ka Gulbenes novadā atklātie inficēšanās ar Covid-19 gadījumi pārsvarā ir saistīti ar ieceļošanu no ārzemēm, piebilstot, ka šādu vispārīgu informāciju pašvaldībai sniedzis SPKC.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu