Merzļikina komandas kapteinis Folinjo dalās pieredzē par dzīvi NHL pauzes laikā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Niks Folīno
Niks Folīno Foto: AFP/SCANPIX

Kad Covid-19 pandēmija pasaulē bija apturējusi sporta dzīvi, daudziem atlētiem ikdienas galvenais darbs bija apstājies. Piedāvājam ieskatīties "The Athletic" stāstā par Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka komandas biedra Kolumbusas "Blue Jackets" rindās Nika Folinjo dzīvi šajā laika posmā.

"Blue Jackets" kapteiņa meita Milāna (Milana) 2013. gadā piedzima ar sirds defektu. Lai to novērstu, nācās veikt operāciju. Tas bija nepieciešams, lai meitene varētu pilnvērtīgi dzīvot.

Sākoties Covid-19, Folinjo galvenās bažas bija nevis par komandu, bet par savu meitu, vai šis vīruss nav bīstams viņas dzīvībai.

"Pirmais mūsu zvans bija, lai noskaidrotu, vai šis jaunais vīruss nevarētu ietekmēt mūsu meitu. Saņēmām nosacīti patīkamas ziņas, ka citiem cilvēkiem tas ir daudz bīstamāks," atzina viens no Kolumbusas līderiem. 

"Nākamie jautājumi bija: Ko darīsim? Kur paliksim? Kas notiks? NHL sezona 100 gadu laikā ne reizi nav apturēta. Tas bija traks brīdis!"

Visa ģimene, Niks un viņa sieva Džanela (Janelle) ar meitu un abiem dēliem Landonu un Hadsonu devās uz vasaras mājām Sanberi. Folinjo gribēja drošu vietu saviem bērniem, kur pārlaist koronavīrusa krīzi.

Jau plānojot mājas būvi, Niks ar sievu to gribēja uzcelt tādā vietā, kur varētu droši pārdzīvot kādu ārkārtas stāvokli, - lai cik ironiski tas tagad izklausās.

Beigās abi vienojās māju celt drošā rajonā, kurš nav pārāk apdzīvots un ir tuvu kādam ezeram.

Mājas būvniecību bija plānots sākt 2011. gadā, un tajā brīdī Folinjo sezonā pelnīja 1,2 miljonus ASV dolāru. Lai varētu uzcelt savu sapņu māju, pāris nolēma dažus gadus pagaidīt, līdz tiks pie lielākiem iekrājumiem. Tas bija pareizais lēmums, jo pēc pāris gadiem Folinjo noslēdza līgumu par 5,5 miljoniem dolāru gadā, kas deva lielāku finansiālo rocību.

"Mēs rīkojāmies pareizi, un tagad baudām dzīvi šajā mājā jau vairākus gadus," atzīst Kolumbusas kapteinis.

Vairākus gadu laikā Folinjo ģimenei ir izdevies izveidot iekrājumus, kas  pandēmiju palīdz pārdzīvot bez uztraukuma par savu un bērnu nākotni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu