Īlons Masks apgalvo: "Es uz darbu gandrīz jau varu aizbraukt bez stūrēšanas" (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Īlons Masks
Īlons Masks Foto: Reuters/ScanPix

Tesla Motors vadītājs Īlons Masks apgalvo, ka esot sācis testēt pēdējā līmeņa autonomās braukšanas sistēmas tā dēvēto alfa versiju un varot jau faktiski aizbraukt no mājām uz darbu bez savas "rokas pielikšanas".  

Pērn Masks paziņoja, ka Tesla Motors būs gatavi līdz 2020.gada beigām ielās palaist veselu miljonu robotaksometru - autonomu koplietošanas automobiļu. Savu apgalvojumu uzņēmējs stiprināja ar nesenu apgalvojumu, ka piektā jeb pēdējā līmeņa autonomās braukšanas sistēma, kas vadītāju pilnībā atbrīvo no jebkādiem uzdevumiem, atrodas "tepat aiz stūra". 

Līdz gada beigām vēl ir laiks, un tas nozīmē, ka Tesla Motors vēl ir laiks ieviest programmatūras papildinājumus, lai autopilota sistēma iegūtu pagaidām trūkstošās spējas un patiešām kļūtu par autopilota sistēmu. 

Jāteic gan, ka Tesla Motors vadītājs jau ir paguvis neiekļauties grafikā vairākkārt, tādēļ Tesla automobiļu īpašnieki uz Maska paziņojumiem raugās visai skeptiski, ziņo Electrek.co.

Pats Masks gan ir visai pārliecināts, ka pirmie pilnībā autonomie auto pa planētas ceļiem ripos jau šogad. 

"Es personīgi esmu izmēģinājis pilnās autonomās braukšanas programmatūras alfa versiju, kad lietoju savu auto, un uzskatu, ka tā ir krietni labāka nekā cilvēki domā. Tā ir pārsteidzoša. Es faktiski esmu nonācis punktā, kad varu no mājām uz darbu aizbraukt bez iejaukšanās, spītējot daudzām un dažādām situācijām uz ceļa. Tāpēc esmu diezgan drošs, ka autonomās braukšanas funkcionalitāte būs gatava līdz gada beigām, jo pats to jau izmantoju," - tā Īlons Masks.

Pēc Maska teiktā, autopilota sistēmas programmatūra ir visnotaļ kardināli jāpārraksta. Kad tas būs paveikts, jaunās programmatūras neironu tīkls spēs absorbēt vairāk un vairāk problēmu. Tai pašā laikā Tesla Motors vadītājs norāda, ka sākotnēji arī ar pēdējā līmeņa autonomās braukšanas sistēmu apgādātam auto būs nepieciešama vadītāja uzraudzība. Tāpat zināms laiks paies, kamēr regulatori atļaus autopilota sistēmas izmantot pilnā apmērā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu