Boriss Džonsons nobažījies par koronavīrusa "otro vilni" Eiropā (3)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons brīdinājis, ka esot pazīmes, kas liecina par jaunā koronavīrusa "otrā viļņa" tuvošanos Eiropai. Viņš to izmantoja kā argumentu, aizstāvot ieceļotājiem no Spānijas uzlikto prasību ievērot 14 dienu karantīnu, vēsta raidorganizācija BBC.

Džonsons, kurš pats aprīlī nonāca intensīvās aprūpes nodaļā ar Covid-19, norādījis, ka valdības lēmumiem jābūt "ātriem un izlēmīgiem" un ka indivīdiem pašiem jāizsver, vai doties ārvalstu ceļojumos.

"Mums jāpieņem ātri un izlēmīgi lēmumi par rīcību, kad izskatās, ka atkal parādās riski," otrdien sacīja Džonsons. "Būsim pilnīgi atklāti par to, kas notiek Eiropā. Baidos, ka dažās vietās pie mūsu eiropiešu draugiem vērojamas pazīmes, kas liecina par pandēmijas otro vilni."

"Baidos, ka tad, ja citās valstīs redzēsim otrā viļņa pazīmes, tad mūsu darbs, mūsu pienākums ir ātri un izlēmīgi rīkoties, lai neļautu ieceļotājiem no šīm vietām iesēt slimības sēklas šeit, Lielbritānijā," piebilda Džonsons.

Spānijas premjers Pedro Sančess izteicies, ka Lielbritānijas lēmums mainīt Spānijai piemērotos noteikumus, esot "netaisnīgs". 

Lielbritānijas valdība neiesaka doties atpūtas ceļojumos uz Spāniju, tai skaitā Baleāru un Kanāriju salām, kā arī dzēsusi Spāniju no to valstu saraksta, kuru iedzīvotājiem, ierodoties Lielbritānijā, nav jāievēro divu nedēļu karantīna.

Sančess norādīja, ka vairums Spānijas reģionu tūristiem ir drošāki nekā Lielbritānija.

Spānijā reģistrēti 35,1 inficēšanās gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, kamēr Lielbritānijā šis rādītājs ir 14,7, liecina Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) dati.

Vairākos Spānijas reģionos slimības uzliesmojums tiek kontrolēts, taču Katalonijā situācija ir ievērojami smagāka, kā rezultātā nācies daļēji atjaunot karantīnas pasākumus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu