Kāds laimīgs auto kolekcionārs kļuvis par reta BMW 3.0 CSL īpašnieku

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
BMW 3.0 CSL
BMW 3.0 CSL Foto: bringatrailer.com

Amerikāņu tīmekļa autoplacī Bring a Trailer nupat pārdots rets braucamais - 1972.gada BMW 3.0 CSL (E9), kas ir Eiropas salonautomobiļu čempionātam (European Touring Car Championship) sagatavotā 3.0 CS homoloģētā ielas versija.

Konkrētais auto ir viena no 169 kupejām, kas tika uzbūvētas šīs modifikācijas 14 mēnešus ilgajā ražošanas periodā. Tiesa gan, savā 48 gadus ilgajā mūžā izsolītais auto ir pārcietis vairākas transformācijas kā vizuālā, tā arī tehniskā ziņā.

1972.gadā melnais 3.0 CSL, kurš tobrīd vēl bija dzeltens, taisnā ceļā no BMW rūpnīcas devās uz Itāliju. Bet no turienes septiņdesmito gadu beigās šķērsoja okeānu un kļuva par kāda Kolorādo štatā dzīvojoša kolekcionāra īpašumu.

Foto: bringatrailer.com

Deviņdesmitajos gados 3.0 CSL tika veiktas plašas kosmētiskās procedūras. Dzeltenā virsbūve tika pārkrāsota melna, uz sāniem tika uzvilktas trīs krāsu līnijas, savukārt zem motora pārsega standarta 3 litru rindas sešu cilindru motora vietā tika iebūvēts identiskas konfigurācijas 3,5 litru dzinējs ar Weber karburatoriem. Labā ziņa - oriģinālais spēka agregāts netika utilizēts vai pārdots un to jaunais mašīnas īpašnieks saņēma komplektā ar auto.

Foto: bringatrailer.com

2014.gadā devās uz Sanfrancisko, kur tam tika uzstādīta piecu pakāpju Getrag pārnesumkārba. Šādā komplektācijā auto, kas nobraucis 93 tūkstošus kilometru, pārdots par 175 tūkstošiem dolāru.

BMW 3.0 CSL (Coupe, Sport, Light), kas tika prezentēts 1972.gadā, no standarta kupejas atšķiras ar plānākiem virsbūves paneļiem no alumīnija, vieglākiem stikliem, sliktāku aprīkojumu un skaņas izolāciju. Īpatnējo aerodinamisko detaļu dēļ mašīna nereti tika dēvēta par betmobili

Foto: bringatrailer.com
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu