Covid-19: Honkongā stājas spēkā jauni ierobežojumi

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Honkongas valdības vadītāja Kerija Lama brīdinājusi, ka pilsētā var sākties Covid-19 uzliesmojums, tāpēc no trešdienas ir spēkā jauni ierobežojumi.

Pilsētā aizliegts atrasties kopā vairāk nekā diviem cilvēkiem, izņemot vienas mājsaimniecības locekļus. Visās sabiedriskajās vietās gan iekštelpās, gan ārā jāvalkā sejas maskas. Sabiedriskās ēdināšanas iestādes drīkst pārdot tikai maltītes līdzņemšanai. Slēgti fitnesa klubi un peldbaseini.

Šie ierobežojumi, kas ir stingrākie kopš koronavīrusa epidēmijas sākuma, būs spēkā vismaz nedēļu.

"Mēs esam uz jauna, plaša vīrusa uzliesmojuma robežas. Tas var novest pie mūsu slimnīcu sistēmas sabrukuma un maksāt dzīvības, īpaši gados vecu cilvēku dzīvības," sacīts Lamas otrdienas vakarā izplatītajā paziņojumā.

"Lai pasargātu mūsu tuviniekus, mūsu veselības aprūpes darbiniekus un mūsu Honkongu, aicinu jūs stingri ievērot sociālās distancēšanās noteikumus un palikt mājās, kad vien iespējams," mudinājusi Honkongas valdības vadītāja.

Otrdien Honkongā, kurai ir īpašas administratīvas teritorijas statuss Ķīnas sastāvā, tika reģistrēti 106 jauni inficēšanās ar korovavīrusu gadījumi, tostarp 98 gadījumos inficēšanās bija notikusi starp pilsētas iedzīvotājiem. Kopš janvāra beigām inficēto skaits sasniedzis 2880, bet ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 miruši 23 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu