Kārlis Ozoliņš: Izbaudīju katru momentu

CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Ozoliņš
Kārlis Ozoliņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Tenisists Kārlis Ozoliņš trešdien "Merks Cup" pirmajā spēlē izbaudīja katru momentu, sarunā ar Latvijas žurnālistiem pauda sportists.

Tenisa centrā "Tondi" trešdien Igaunijas-Latvijas tenisa izlašu turnīrs "Merks Cup" tiks atklāts ar Kārļa Ozoliņa uzvaru pār Vladimiru Ivanovu. Pasaules ranga 1333.rakete un junioru reitinga sestais numurs Ozoliņš pārliecinoši ar 6-1, 6-3 uzvarēja Ivanovu, kurš rangā ieņem 738.vietu.

"Bija ļoti patīkami spēlēt, jo īpaši tāpēc, ka mači notiek uz cietā seguma. Izbaudīju katru momentu, un bija ļoti forši. Par spēlēšanu uz cietā seguma paši uzzinājām tikai aizvakar. Latvijā visu laiku lija lietus, tāpēc nesanāca trenēties uz māla," stāstīja Ozoliņš.

Kā atzina 18 gadus vecais tenisists, pirmajā geimā viņš nedaudz nervozējis, bet pēc tam iespēlējies un uzlabojis savu servi.

"Mēģināju spēlēt pēc iespējas agresīvāk. Domāju, ka diezgan labi tas sanāca. Mans mērķis bija, lai viņš visa mača laikā jūtas maksimāli nekomfortabli," atzina Ozoliņš.

Kopš pavasara Ozoliņš Jūrmalā aizvada treniņus kopā ar Latvijas vadošo tenisistu Ernestu Gulbi. "Jūtos vieglāks uz kājām un daudz labāk jūtu kreiso sitienu. Noteikti, ka šie treniņi nākuši par labu," teica Ozoliņš.

Šī turnīra spēles Ozoliņam palīdzēs iegūt pārliecību, ka viņš gatavs spēlēt pret pieaugušajiem.

"Kad būs iespēja, arī citos turnīros jāsāk tas darīt. Protams, ka vēl ir nianses, kuras, ar sevi strādājot, varu uzlabot," atzina Ozoliņš.

Viņa pretinieks Ivanovs šovasar izcīnīja savu astoto Igaunijas čempiontitulu, bet pirms mačiem Tallinā viņš piedalījās turnīrā Tamperē. "Nevarēja just, ka viņam šovasar bijusi liela turnīru prakse. Biju gaidījis no viņa nedaudz vairāk," secināja Ozoliņš.

Otrajā setā pēc pretinieka spēles laušanas Ozoliņš ļāva Ivanovam nedaudz atspēlēties. "Pašam šķita, ka esmu saglabājis savu spēles ritmu, taču zemapziņā nedaudz pazaudēju uzmanību un ļāvu viņam nedaudz atgriezties spēlē. Tomēr beigās viņu nolauzu," uzsvēra Ivanovs.

Ozoliņš šodien kopā ar Gulbi aizvadīs dubultspēli. "Darīsim visu, lai uzvarētu. Līdz šim esmu piedalījies tikai vienā pieaugušo turnīrā, taču tajā nav bijis vienā dienā jāaizvada gan vienspēli, gan dubultspēli," stāstīja Ozoliņš.

Viņš šovasar Latvijā piedalījies divos turnīros, katrā aizvadot pa četrām spēlēm uz māla seguma, kas jaunajam tenisistam nav īsti parocīgs. "Tagad uz cietā seguma ir daudz citādāk, tāpēc šeit spēlēju labāk. Šī korta segums ir nedaudz ātrāks nekā Lielupē," atklāja Ozoliņš.

Turnīrs norit Igaunijas galvaspilsētā Tallinā. "Tondi" tenisa centrā trešdien paredzētas piecas spēles - četras vienspēles un viena dubultspēle, bet dienu vēlāk būs seši dueļi, no kuriem pēdējais būs jauktā dubultspēle.

Kā nākamās laukumā devušās Igaunijas pirmā rakete Anete Kontaveita (WTA 22.) un Anastasija Sevastova (WTA 43.).

Latvijas izlases sastāvā turnīrā ir Aļona Ostapenko (WTA 41.), Anastasija Sevastova (WTA 43.), Ernests Gulbis (ATP 162.) un Kāris Ozoliņš (ATP 1133., ITF Jun. 6.). Tieši šī četrotne šogad bija Latvijas izlases kodolā Federāciju kausa un Deivisa kausa spēlēs.

Igauniju pārstāv ziemeļu kaimiņu spēcīgākās raketes Anete Kontaveita (WTA 22.), Kaia Kanepi (WTA 99.), Jirgens Zops (ATP 540.) un Vladimirs Ivanovs (ATP. 738.). Igaunijas trešā rakete sieviešu tenisā ir Jeļena Maligina, kas WTA rangā atrodama 574.pozīcijā.

Profesionālā tenisa sezona atsāksies augustā, bet līdz tam tenisisti piedalās dažādos paraugturnīros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu