Ģenerālprokurors: Jelgavas prokurores aizturēšana saistīta ar ziņu izpaušanu trešajām personām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunais ģenerālprokurors Juris Stukāns.
Jaunais ģenerālprokurors Juris Stukāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Jelgavas prokurores aizturēšana saistīta ar informācijas izpaušanu trešajām personām, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja ģenerālprokurors Juris Stukāns.

Tik daudz esot zināms viņam. Plašāk minēto viņš nekomentēja.

Ģenerālprokurors sacīja, ka par šo lietu var pateikt gandrīz to pašu, kas jau ir izskanējis. Viņš atgādināja, ka prokurore ir atstādināta no pienākumu pildīšanas, jo viņai piemērots drošības līdzeklis - aizliegums pildīt pienākumus.

Pēc viņa sacītā, tas šobrīd ir vienīgais drošības līdzeklis.

Kā ziņots, Korupcijas un novēršanas apkarošanas birojs (KNAB) šomēnes aizturējis Jelgavas prokuratūras prokuroru, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

KNAB aģentūrai LETA apstiprināja, ka biroja lietvedībā ir kriminālprocess, kurā iesaistītas prokuratūras amatpersonas. Lai iegūtu papildu pierādījumus un nekaitētu izmeklēšanas interesēm, KNAB patlaban plašāku informāciju nevarot sniegt.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētā Jelgavas prokuratūras prokurore ir Zinaīda Egle.

Egles amatpersonas deklarācija liecina, ka viņa darbu prokuratūrā sākusi 2000.gadā kā prokurora palīgs. Pašlaik viņa uztur apsūdzību lietā, kurā saistībā ar mātes un bērna nāvi mājdzemdībās apsūdzēti vairāki Pirmās evaņģēliskās Jēzus draudzes locekļi - mirušās sievietes vīrs un tēvs, kā arī draudzes garīgā līdera sieva. Plānots, ka lietu tiesa turpinās skatīt rudenī.

Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā informācija liecina, ka prokurores laulātais ir Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors Aivars Egle, kurš ir saistīts ar vairākām sabiedrībā plašu rezonansi izraisījušām lietām. Piemēram, 2018.gada beigās Egle bijušajai Jelgavas bērnu aprūpes centra vadītājai Maijai Neilandei par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu un ļaunprātīgu aizbildņa tiesību izmantošanu piesprieda 2500 eiro sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu