Pavadi brīvdienas kopā ar "Prāta vētru"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Prāta vētras" lielkoncerts Ventspilī
"Prāta vētras" lielkoncerts Ventspilī Foto: Artūrs Pavlovs

LMT Viedtelevīzija vasaras festivālu sezonas ietvaros, kas šogad gan atcelta, piedāvā iespēju gremdēties atmiņās un vēlreiz izbaudīt kādu no populārākās Latvijas grupas "Prāta vētra" pēdējo gadu vasaras turnejas koncertierakstiem. 

Pašlaik pieejami četri grupas koncertieraksti no pēdējo gadu vasaras koncertturnejām - "7 soļi svaiga gaisa", "Tur kaut kam ir jābūt", "Četri krasti" un "Vēl viena klusā daba".

Ar nosaukumu "Četri krasti" 2005. gadā grupa laida klajā savu septīto studijas albumu, kas tika ierakstīts kopā ar producentu Aleksu Silvu. Šis bija grupas pirmais studijas albums, kurš iznāca pēc grupas biedra Mumiņa pāragrās nāves, un tajā bija vēl pāris dziesmas, kuras bija izdevies ierakstīt kopā ar autoavārijā bojā gājušo grupas biedru. Pēc šā albuma iznākšanas sekoja vērienīga koncertturneja pa Latviju, kas noslēdzās 2005. gada augustā Mežaparka Lielajā estrādē, un to klātienē vēroja 40 000 skatītāju.

Foto: "Četri krasti" Mežaparkā 2005. gadā.

2008. gadā grupa nāca klajā ar studijas albumu "Tur kaut kam ir jābūt", kas divu mēnešu laikā ieguva "dubultplatīna diska" statusu Latvijā. Tā iznākšanai sekoja koncertturneja piecās Latvijas pilsētās – Jelgavā, Preiļos, Ventspilī, Valmierā un Rīgā. Šos koncertus kopumā apmeklēja vairāk nekā 80 000 skatītāju, un noslēguma koncertu Rīgā, Mežaparkā vēroja 45 000 cilvēku. Šī bija pirmā reize, kad Latvijā šāda mēroga koncertā tika izmantota apaļa skatuve, kuru bija iespējams vērot no visām pusēm. Šis koncerts noteikti daudziem grupas mīļotājiem būs palicis atmiņā ar lielo viesmākslinieku skaitu. Tajā piedalījās Gustavo, Gunārs Kalniņš, grupa "Би-2", kā arī uz skatuves kāpa bijusī Latvijas valsts prezidente Vaira Vīķe Freiberga.

2012. gadā "Prāta vētra" izdeva trīs albumus – sākumā jaunais albums ar nosaukumu "Vēl viena klusā daba" iznāca latviešu valodā, tad angļu un visbeidzot – krievu valodā. Albumam sekoja septiņi brīvdabas koncerti dažādās Latvijas pilsētās, un šajā koncertfilmā iespējams noskatīties ierakstu no turnejas noslēguma koncerta, kas norisinājās 17. augustā Skonto stadionā, Rīgā. Šī koncertturneja pulcēja 89 500 skatītājus, un tās režisors ir pats grupas bundzinieks Kaspars Roga. Roga atzīst, ka ar katru nākamo grupas koncertierakstu radošumā nākas konkurēt pašam ar sevi, mēģinot katru reizi izdomāt ko jaunu.

Grupas nākamais albums tapa jau 2015. gadā, kļūstot par gada populārāko un klausītāko albumu Deezer un Spotify mūzikas straumēšanas lietotnēs Latvijā. Albums "7 soļi svaiga gaisa" tapa ierakstu studijā Hansa Studio, Vācijā, kurā savulaik ierakstījušies arī tādi pasaulslaveni mākslinieki kā U2, Deivids Bovijs un Depeche Mode. Tajā pašā 2015. gadā sekoja arī šā albuma koncertturneja, kuru kopumā apmeklēja gandrīz 100 000 skatītāju. Noslēguma koncerts norisinājās "New Hanza City" teritorijā un tika arī iemūžināts koncertfilmā - tieši šī koncerta filmēšanas tehniskais nodrošinājums bija līdz šim iespaidīgākais grupas vēsturē.

Koncertieraksta filmēšanas komandā bija profesionāļi no visām Baltijas valstīm, kuri aktīvi strādāja, lai iemūžinātu gandrīz divu stundu garo koncertu, kurā tika atskaņotas gandrīz visas dziesmas no tobrīd pavisam nesen iznākušā albuma "7 soļi svaiga gaisa".

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu