Pasaulē vadošais vieglmetāla disku ražotājs SMW pārceļ ražošanu uz Latviju (15)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Pasaulē vadošais vieglmetāla disku ražotājs SMW pārceļ ražošanu uz Latviju, daļu izvietojot Carnikavas novadā esošajā Pierīgas biznesa parkā “Mežgarciems”. 

Kā portāls TVNET uzzināja uzņēmumā, tur tiek plānots izveidot specializētu magnija sakausējumu liešanas ražotni, kā arī pētniecības un attīstības laboratoriju inovatīvu sakausējumu un materiālu jomā, investējot vairāk nekā 500 000 eiro un radot vismaz 15 jaunas darbavietas.

“Izvēlējāmies attīstīt savu biznesu Mežgarciemā vairāku iemeslu dēļ – tas atrodas tuvu Rīgai, ir izbūvēta industriālā zona ar jaunu infrastruktūru un tur ir patīkama atmosfēra, jo Mežgarciems atrodas dabas ielokā. Mums ir ļoti svarīgi, lai darbinieki justos labi vietā, kur viņiem ikdienā jāstrādā,” norāda SMW Group valdes locekle Eleonora Pole.

SMW Group valdes locekle Eleonora Pole
SMW Group valdes locekle Eleonora Pole Foto: Publicitātes foto

Darbaspēku kompānija plāno piesaistīt no tuvākās apkārtnes – Vecmīlgrāvja, Rīgas, Ādažiem un Carnikavas.

Uzņēmums SMW vairāk nekā 20 gadus ražo lielgabarīta izstrādājumus no vieglajiem sakausējumiem – magnija, alumīnija, titāna u.c. Tā galvenais eksporta produkts ir pasaulē vieglākie štancētie diski auto un moto industrijai, kas tiek piegādāti Formulai 1, MotoGP komandām, kā arī dažādiem superauto un elektroauto ražotājiem Eiropā un Amerikas Savienotajās Valstīs.

Uzņēmējdarbības parks “Mežgarciems” ir vērienīgākais jaunais projekts Rīgas reģionā, kurā izbūvēta jauna infrastruktūra un komunikācijas un tas atrodas tikai 25 km attālumā no galvaspilsētas. Vēl septiņas industriālās platības “Mežgarciemā” biznesa attīstības projektu īstenošanai iespējams iegādāties izsolēs, ko organizē Carnikavas novada dome. Zemesgabalu platība ir 4192 – 11 657 m2, to sākumcena svārstās no 13 700 eiro līdz 35 600 eiro.

Kopumā projekta īstenošanas rezultātā plānots radīt 205 jaunas darba vietas un piesaistīt 10,5 miljonus eiro investīciju. Projekts tiek īstenots ar Eiropas reģionālās attīstības fonda atbalstu, tā kopējās izmaksas ir 5 062 664,02 eiro.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu