Ko gaidīt no NHL izslēgšanas spēlēm?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pēdējā spēle Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā tika aizvadīta 12.martā, pirms sezonu apturēja Covid-19 pandēmija. Tūdaļ ar izslēgšanas mačiem atsāksies pasaules labākās hokeja līgas sezona. Piedāvājam ieskatīties "The Athletic" hokeja apskatniek Ērika Duhačeka (Eric Duhatschek) viedoklī par dažādām tēmām, kas saistītas ar hokeja atgriešanos Ziemeļamerikā.

Spēlētāju veselība

Parasti izslēgšanas spēļu hokejs sākas aprīlī, un hokejisti ripu pa ledu intensīvi trenkājuši jau 6 mēnešus. Bieži vien hokejistu baterijas "play-off" ir ļoti zemā līmenī un augsts ir traumu risks. Tagad sportistiem ir bijusi četru mēnešu pauze, kas ir palīdzējusi atgūt spēkus un dziedēt savainojumus.

Visticamāk, pirmajās spēlēs šīs pauzes dēļ hokejisti varētu būt mazliet ierūsējuši, bet ar katru nākamo maču sniegumam vajadzētu uzlaboties, jo viņiem nebūs sakrājies tāds nogurums kā iepriekšējās sezonās. Spēlētāji varētu būt veselāki nekā jebkad iepriekš.

"Burbuļa" efekts

Daudz ticis runāts par to, ka spēlētāji savos viesnīcas numuriņos uz ilgu laiku tiks nošķirti no ģimenēm un draugiem. Paskatīsimies, cik ātri hokejisti varēs atgriezties pie ģimenēm... Izslēgšanas spēles sāks 24 komandas. Pirmās astoņas komandas izstāsies jau 16 dienu laikā. Nākamās astoņas prom no "burbuļa" varēs doties pēc aptuveni trīs nedēļām. Paliek vēl astoņas komandas, un lielākā daļa hokejistu būs jau pametuši viesnīcas. Hokejistiem jāspēj izdzīvot šo posmu.

Daudzi spēlētāji varēs atcerēties jaunību, kad kādā konkrētā pilsētā prom no tuviem cilvēkiem nācās pavadīt ilgu laiku. Bieži vien šāda izolācija sportistam var palīdzēt labāk koncentrēties.

Tukša arēna

Tādas komandas kā Floridas "Panthers" un Arizonas "Coyotes" jau ir pieradušas spēlēt lielās tribīnēs ar mazu skatītāju skaitu. Lielākā daļa hokejistu noteiktos karjeras posmos ir spēlējuši hokeju pie pustukšām vai varbūt pat tukšām tribīnēm. Protams, viņus vienmēr uz priekšu ir dzinis skatītāju pūlis. Šādos apstākļos būtisku lomu var spēlēt komandas kapteinis, kam jāmotivē cīņu biedrus doties uz priekšu un katrā momentā cīnīties par 100%. Katram hokejistam ir pienākums komandas biedrus uzmundrināt, iedrošināt un motivēt.

Foto: AP/Scanpix

Cik daudz hokeja fanu skatīsies?

Pārsvarā hokejisti bonusus un prēmijas nopelna par sniegumu nevis regulārajā sezonā, bet izslēgšanas spēlēs. Labu budžeta proporciju un hokejistu algas veido NHL līdzjutēji. Uz izslēgšanas spēlēm pieaug biļešu cenas.

Skaidrs, ka NHL svarīgāk nekā jebkad iepriekš būs TV reitingi, jo tie šogad var ieskicēt līgas budžetu nākotnē. Līga cer, ka skatītāji būs izsalkuši pēc hokeja un TV reitingi būs tik augsti, lai sezonas turpinājuma izmaksas paliktu vismaz nulles līmenī. Amerikas Beisbola līga (MLB) pēc pirmajām spēlēm apliecina, ka TV reitingi ir iepriecinoši. Skatīsimies, vai tāds pats stāsts būs vērojams arī NHL.

NHL izslēgšanas spēles atsāks 1.augustā. Mači notiks divās Kanādas pilsētās Edmontonā un Toronto.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu