Kā pareizi izvēlēties sev piemērotu ādas un matu kosmētiku

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Viena no visizplatītākajām kļūdām ādas kopšanā ir ādas tipam un stāvoklim neatbilstošu kosmētikas līdzekļu izvēle un attiecīgi nepareiza kopšana, uzsver BENU Aptiekas skaistuma konsultante Natālija Gavriļčenko. Bieži vien mūs uzrunā kāds kosmētikas līdzekļa nosaukums vai iepakojuma dizains, taču ir jāņem vērā, ka ādas kopšanas līdzekļi ir jāizvēlas atbilstoši tieši jūsu ādai un tās tipam! Turklāt pēc tāda paša principā ir jāvadās arī matu kopšanas līdzekļu izvēlē.

Kā izvēlēties pareizi?

Skaistuma konsultante uzsver – bieži vien ādas un matu problēmas rodas no tā, ka izvēlamies un lietojam savam ādas tipam un stāvoklim nepiemērotus kosmētiskos līdzekļus. Nepareizi izvēlēti līdzekļi ne viens nesniegs vēlamo rezultātu, bet var negatīvi ietekmēt ādas stāvokli un izskatu.

Tātad ir jāsāk ar sava ādas tipa un stāvokļa noskaidrošanu. Kā to izdarīt? Visprecīzāk to palīdzēs noteikt speciālists, izmantojot tam paredzētas iekārtas. Šādu pārbaudi var ātri un vienkārši veikt uz vietas BENU Aptiekās, iepriekš piesakoties ērtākajam laikam un vietai aptiekas mājaslapā.

Pārbaudes laikā skaistuma konsultants noteiks ādas mitruma līmeni, U-zonas taukainību, T-zonas taukainību un ādas elesticitāti. Šie rādītāji ļaus precīzi noteikt jūsu ādas tipu un stāvokli, kā arī izvēlēties kopšanas līdzekļus atbilstoši tieši jūsu ādai.

Matu un galvas ādas kopšana

Rūpējoties par matu un galvas ādas veselību, ir svarīgi ņemt vērā individuālās matu un galvas ādas īpašības. Šim nolūkam noderēs BENU Aptiekās pieejamās galvas ādas un matu stāvokļa pārbaudes. To ietvaros ar īpašu aparatūru tiek noteikta matu struktūras stāvokli, galvas ādas stāvokli, kā arī kopīgi ar speciālistu tiek izprasta matu problēmas būtība un cēloņi. Balstoties uz pārbaudes rezultātiem, speciālisti jums ieteiks piemērotākos kopšanas līdzekļus un kosmētiku.

Foto: Publicitātes foto

Ādas tipu špikeris

Izšķir piecus galvenos ādas tipus: taukaina, jaukta, normāla, jutīga un sausa tipa āda. Katram ir piemērota sava veida kopšana un ieteicamie līdzekļi. Kad būsiet noskaidrojuši savu ādas tipu, piemērotus kosmētikas līdzekļus izvēlēties būs daudz vienkāršāk!

Taukaina āda

Šī ādas tipa kopšanai īpaši svarīga ir attīrīšana un lieko taukvielu noņemšana. Tam talkā nāks taukainai ādai paredzēti nomazgājamie mazgāšanas geli, ziepes vai putas, kas jālieto divas reizes dienā. Vienlaikus nevajadzētu aizrauties ar pārspīlējumiem – pārāk intensīva taukainas ādas sausināšana var sniegt arī pretēju efektu – āda var sākt vairāk taukoties vai arī kļūt dehidrēta un jutīga. Taču vienlaikus taukainā tipa āda ir elastīgāka un lēnāk noveco. Savukārt atbilstošu līdzekļu izvēle un pareiza kopšana var sniegt ļoti labus rezultātus!

Normāla āda

Varētu likties, ka normālai ādai der gandrīz jebkurš kopšanas līdzeklis, tomēr tā nav! Arī normālai ādai ir nepieciešama piemērota kopšana, neaizmirstot par attīrīšanu, mitrināšanu un aizsardzību. Turklāt, izvēloties normālai ādai nepiemērotus kopšanas līdzekļus, tā var kļūt taukaināka vai sākt parādīties sausums.

Kombinēta tipa āda

Jaukta jeb kombinēta tipa āda apvieno sevī taukainas un normālas vai sausas ādas īpašības. Tādēļ šāda tipa ādas kopšanai līdzekļi ir jāizvēlas atbilstoši katrai zonai – T zonā lietojot taukainai ādai paredzētus līdzekļus, bet pārējās zonās – tām atbilstošus līdzekļus.

Jutīga āda

Jutīga tipa āda ir viegli kairināma, ātri rodas apsārtums un reakcija uz dažādiem spēcīgākiem ādas kopšanas līdzekļiem. Tādēļ šī tipa ādas kopšanai svarīgi izvēlēties maigākus kopšanas līdzekļus, kas neizraisa karinājumu un alerģijas, nesatur aromatizētājus un citas kairinošas vielas.

Sausa āda

Arī sausa tipa ādai ir raksturīga īpaši izteikta jutība un kairināmība. Turklāt tā ātrāk noveco, tādēļ ir īpaši būtiski to pienācīgi mitrināt un lietot barojošus līdzekļus tās kopšanai. Savukārt mazgāšanai talkā nāks maigi, krēmveida līdzekļi.

Skaistuma konsultante uzsver – bieži vien mums ir nepareizs priekšstats par to, kāds ir mūsu ādas tips un stāvoklis, kā rezultātā ilgstoši tiek lietoti nepiemērota kosmētika un pastiprinātas vai radītas ādas problēmas.

Rūpējieties par savu ādu un matiem pareizi!

Veicot ādas vai matu stāvokļa pārbaudi, tās dienā saņemsiet 25% atlaidi jums rekomendētajai dermokosmētikai un matu kosmētikai, kā arī skaistuma vitamīniem un vitamīniem matu veselībai, vai 10% atlaidi rekomendētajai Dr. Hauschka dermokosmētikai un DSD matu kopšanas kosmētikai.

Pieteikties pārbaudēm varat te.

Vairāk informācijas par pārbaudēm lasiet te.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu