F-1 pilotam Peresam pozitīvs Covid-19 tests; nepiedalīsies Lielbritānijas "Grand Prix"

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

F-1 komandas "Racing Point" braucējam meksikānim Serhio Peresam organismā fiksēta koronavīrusa klātbūtne, un viņam dalība Lielbritānijas "Grand Prix" ir liegta, ceturtdien ziņo "Racing Point" komanda.

30 gadus vecajam "Racing Point" vienības pilotam bija jāgaida vēl vieni ceturtdien veikto analīžu rezultāti, jo iepriekšējo analīžu rezultāti nebija viennozīmīgi.

"Pēc paziņojuma, ka Serhio ir pozitīvi Covid-19 pārbaudes rezultāti Silverstonas trasē pirms Lielbritānijas "Grand Prix", komanda ar nožēlu paziņo, ka viņš nevarēs piedalīties šīs nedēļas nogales sacensībās," teikts "Racing Point" komandas paziņojumā.

30 gadus vecais meksikānis ir pirmais F-1 pilots, kam bijušas pozitīvas koronavīrusa analīzes, kopš pasaules čempionāta novēlotā sākuma jūlijā Austrijā ar stingriem testēšanas protokoliem.

"Serhio fiziski jūtas labi un ir labā garastāvoklī, taču viņš turpinās pašizolāciju saskaņā ar attiecīgo sabiedrības veselības aizsardzības iestāžu vadlīnijām, un galvenā prioritāte būs komandas un sporta veida drošība," piebilda komanda.

Peresu svētdienas sacensībās, visticamāk, aizstās vai nu meksikānis Estevans Gutjerress vai beļģis Stofels Vandorns.

Peress nepiedalījās ceturtdienas oficiālajās plašsaziņas līdzekļu aktivitātēs, jo gaidīja otrā testa rezultātus.

F-1 ir stingri izstrādāts protokols visiem "Grand Prix" dalībniekiem, un personāls tiek pārbaudīts pirms katra pasākuma un ik pēc piecām dienām.

F-1 sezonā līdz šim ir bijis vairāk nekā 15 000 testu.

Līdz ceturtdienai bija tikai divi pozitīvi rezultāti, kas abi bija vietējiem darbiniekiem.

"Racing Point" saka, ka Peress nav atgriezies Meksikā kopš Ungārijas "Grand Prix" pirms desmit dienām.

Runājot vēl pirms Covid-19 aizkavētās sezonas uzsākšanas Austrijā, F-1 priekšsēdētājs un izpilddirektors Čeiss Kerijs teica, ka netiks atcelts notikums, ja pilotam būs pozitīvs tests.

"Mēs mudinām komandas izveidot procedūras, kas jādara, ja kādai personai ir jāiet karantīnā, mums ir iespēja viņus karantīnā ievietot viesnīcā un pēc tam aizvietot šo personu ar citu," viņš teica.

Visas trīs līdz šim notikušās sacīkstes pasaules čempionātā - divas pēc kārtas Austrijā, kam sekoja Ungārijas "Grand Prix", - ir notikušas aiz slēgtām durvīm.

Līdz šim F-1 sezonas pirmajās trīs sacīkstēs pilotu vai komandas darbinieku vidū nebija bijis neviens pozitīvs koronavīrusa gadījums.

Pēc trijiem aizvadītajiem posmiem kopvērtējumā līderis ar 63 punktiem ir Lūiss Hamiltons, kuram ar 58 punktiem seko Valteri Botass. 33 punkti ir Maksam Verstapenam, 26 punkti - Lendo Norisam, bet pa 22 punktiem guvuši Aleksandrs Albons un Serhio Peress, kurš F-1 debitēja 2011.gadā.

Nākamais posms Lielbritānijas "Lielās balvas" izcīņā notiks 2.augustā Silverstonas trasē Lielbritānijā.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 13 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu