Daugavgrīvas cietoksnī sākas festivāls "Komēta"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Komēta"
"Komēta" Foto: Annemarija Gulbe

No 31. jūlija līdz 2. augustam jau piekto gadu Daugavgrīvas cietoksnī notiks festivāls "Komēta", informē pasākuma organizatoru pārstāve Anna Luīze Pētersone.

Šogad festivāla programma notiks uz trīs skatuvēm - "Saules siena", "Rīta zvaigzne" un "Higgs Boson".

Arī šogad pasākuma organizatori aicinās interesentus praktizēt brīvību caur mūziku, dejošanu, lekcijām, darbnīcām, performancēm un sarunām.

Kā pavēstīja Pētersone, divas no trijām skatuvēm savu nosaukumu ieguvušas no Daugavgrīvas cietokšņa vēsturiskajiem apzīmējumiem būvēm, kas skatuvēm atrodas blakus, - "Saules siena", kā tika dēvētas cietokšņa barakas, un viens no sešiem cietokšņa bastioniem "Rīta zvaigzne".

"Saules sienas" skatuvē programmu veidos dzīvās mūzikas koncerti,  "Rīta zvaigznes" skatuvē uzstāsies organiski-elektroniskās mūzikas mākslinieki, kā arī notiks lekcijas un darbnīcas.

Trešā skatuve būs "Higgs Boson", kurā lielākoties tiks spēlēti elektroniskās mūzikas dīdžeju seti. Tāpat festivālā būs iespēja apskatīt Aijas Poles fotogrāfiju izstādi, Toma Valmiera skulptūru izstādi, darbosies "Brīvbode" un varēs piedalīties Lindas Krūmiņas kustību nodarbībā.

Mākslinieki, kuri šogad uzstāsies festivālā "Komēta", ir "Afrodelic", "Ahto Külvet", "Agnieszka Bulacik", "Alisa & Selfish with Kurdeko", "Alisher", "Amorālā psihoze", "Andi Otto", Annija Sprīvule un Anete Biteniece, "Charch" un "Atkārtotās izmantošanas brālība".

Detalizētāka programma šeit.

Foto: Festivāla "Komēta" noslēdzošā diena.

Daugavgrīvas cietokšņa attīstībai kā domāšanas un kultūras vietai festivāls šogad rīko papildu pasākumus - "Komētas kopienas dienu" 8. augustā un "Komētas dejas" 15. augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu